Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix
 Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Daniel lottlös vid skilsmässa

Publicerad
Uppdaterad
Daniel Westling fick prinsessan men kommer inte få halva kungariket.
Skulle paret skilja sig delar de bara på möblerna och husgeråden från Haga Slott - inget annat.
Det står i de nygiftas äktenskapsförord som Expressen tagit del av.
Även kung Carl Gustaf och drottning Silvia skrev på ett äktenskapsförord när de gifte sig 1976. Ett dokument som skulle skydda de kungliga egendomarna vid en eventuell skilsmässa.
Kronprinsessan Victoria följer sin fars exempel och ett äktenskapsförord registrerades idag vid Solna Tingsrätt.
Pappret skrevs under redan den 7:e juni på Stockholms slott. Förutom Kronprinsessan och prinsen har även Hovauditören Axel Calissendorff och Hovsekreteraren Susanne Franchell skrivit under.
I förordet står att vid en skilsmässa behåller var och en allt de "äger vid äktenskapets ingående eller därefter förvärvar genom arv, gåva, testamente, eget arbete eller på annat sätt".
Det enda som ska delas vid en skilsmässa är de gemensamma möblerna och husgeråden som Victoria och Daniel införskaffat efter bröllopet.


LÄS ALLT OM BRÖLLOPET HÄR!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag