Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Damberg står i garderob och tittar in i fel kamera”

Expressens politikredaktion gör podden Verkställande utskottet. Nytt avsnitt varje onsdag.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Verkställande utskottet är tillbaka – veckans avsnitt handlar bland annat om coronapolitiken och vart vi är på väg nu när regeringen tycks ha tagit över ratten.

Men först recenseras ”en intressant pressträff” med regeringen och Folkhälsomyndigheten.

– Ganska anskrämligt, sammanfattar Viktor Barth-Kron i podden.

LYSSNA: Verkställande utskottet, avsnitt 35: Hobbystatsepidemiolog Stefan Löfven 

spotify:episode:7go9WE644hsWohHYKIJIF8

Det var i måndags som regeringen kallade till digital presskonferens där man bland annat berättade om skärpta coronarestriktioner.

– Det kändes ju otroligt märkligt, säger Viktor Barth-Kron. Mitt i en pandemi, den samlade statsledningen i det här sammanhanget...

– Stefan Löfven hade normal setting med svensk fana, Lena Hallengren också. Mikael Damberg däremot, han står i någon form av garderob och tittar in i fel kamera. Och har bilden klippt ungefär vid kinden, som någon som är försenad till ett möte och står inne på en toalett och låtsas vara på hemmakontoret.

– Och Johan Carlsson sitter med jättestora gamerhörlurar och en lampa som lyser rakt i glasögonen så man ser inte hans ögon.

Maggie Strömberg inflikar:

– Plus att alla pratade i mun på varandra! Till slut tog Stefan Löfven rollen som moderator.

– Ja, fortsätter Viktor Barth-Kron, Stefan Löfven tog den rollen och bollade runt mellan ”Mikael Damberg” och ”Lena”. Det var ingen som reagerade på det, men så sa han i alla fall, moderator Löfven.

– Det var väldigt fnissigt, säger Maggie Strömberg. Men samtidigt så allvarligt ämne, så det blev konstig stämning.

Viktor Barth-Kron:

– Om man har som mål att få folk att ta det här på allvar. Hur man då kan välja att ha det här upplägget, åtta månader in i en pandemi med social distansering.


LYSSNA: Verkställande utskottet, avsnitt 35: Hobbystatsepidemiolog Stefan Löfven 

Expressens politikredaktion gör podden Verkställande utskottet. Nytt avsnitt varje onsdag. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.