Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dagny, 106: ”Livet är en bergochdalbana”

Dagny Carlssonär hemma igen efter påkörningen. Armarna är gipsade men den pigga 106-åringen har återhämtat sig snabbt. Foto: Åsa Blanck
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ
Foto: PILLAN THELAUS / SVT

Dagny Carlsson, 106, har fått komma hem igen efter olyckan då hon blev påkörd av en bil.

Läkarna är förvånade hur snabbt hon tillfrisknat efter lunginflammationen hon drabbades av utöver skador på armar och blåslagen kropp.

"Livet är lite av en bergochdalbana, och har man ramlat ned är det bara att ta nya tag och kravla sig upp igen", skriver Dagny på sin blogg.

Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson,106 år, har tillfrisknat snabbt efter olyckan i förra veckan då hon blev påkörd vid ett övergångsställe i Stockholm.

Återhämtade sig mycket snabbt

– Hon har fått lämna sjukhuset och är hemma igen. Dagny har återhämtat sig mirakulöst snabbt, säger Åsa Blanck, tv-producent på SVT som haft mycket kontakt med 106-åringen.

Efter påkörningen har Dagny gipsad hand (brutet lillfinger) och blånader på kroppen. Men det var lunginflammationen hon ådrog sig som var det allvarligaste.

– Hon låg med syrgas och intravenös antibiotika så sent som i lördags. Men hon återhämtade sig snabbt, berätar Åsa Blanck.

Läkarna hade inte sett något liknande, Dagny reagerade mycket bra på medicinen. Möjligen för att hon är ovan att ta antibiotika.

Redan i början på veckan var hon pigg nog att bevista premiärvisningen av Åsa Blancks nya dokumentär "Dagny - om jag sätter mig ner nu dör jag".

– Jag trodde aldrig hon skulle orka med att gå på premiären, men ingenting stoppar Dagny. Jag fick åka och hämta hennes bästa klänning, sedan kom hon till visningen,  säger Åsa Blanck

Fick avstå champagnen

Någon skumpa blev det dock inte för Dagny Carlsson den här gången. Det var av strikt medicinska skäl, noterar hon på sin blogg.

"Den senare gick jag miste om för champagne går inte ihop med pennicillin", skriver Dagny. 

Den nya dokumentären om Dagny Carlsson visas på SVT1 på tisdag 21.00.