Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dagny, 103: Tanter är alldeles för beskedliga

Dagny Carlsson pratade jämställdhet med Anna Kinberg Batra i Expressen TV.

Dagny Carlsson gjorde succé när hon besökte Skavlan den 4:e februari.

Foto: Robert Eklund

Sveriges äldsta bloggerska Dagny Carlsson och M-ledaren Anna Kinberg Batra besökte Expressen TV för att diskutera jämställdhet.

– Jag tycker att de ska stå på sig och inte ge efter. Och så kan de börja klappa på huvudet i stället för att det är tvärtom, sade Dagny Carlsson.

De är båda med på Expressens lista över årets 100 svenska kvinnor.

Den 103-åriga bloggerskan Dagny Carlsson gjorde succé när hon besökte Skavlan den 4 februari. I dag besökte hon Expressen TV och berättade om sin blogg.

– Jag vill vara ett gott föredöme för gamla tanter, för de är alldeles för beskedliga, sade Dagny Carlsson under intervjun.

Dagny Carlsson besökte Expressen TV tillsammans med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. De är båda med på Expressens lista över årets 100 svenska kvinnor. Anna Kinberg Batra har plats 27 och Dagny Carlsson har plats 64.

Dagny Carlsson: "Skillnad som natt och dag"

I intervjun talade de två kvinnorna bland annat om jämställdhet. Dagny Carlsson jämförde dagens samhälle med det samhälle som hon föddes i för snart 104 år sedan

– Det är skillnad som natt och dag. Ja, inte är det fulländat jämställt, men vi är på god väg, sade Dagny Carlsson.

Bland de saker som de menade blivit bättre var att kvinnor fått chans att arbeta på mer jämlika villkor. De diskuterade även kvinnors representation i politiken. Dagny Carlsson är inte förvånad över att Moderaterna nu fått en kvinnlig partiledare.

– Ja det hade jag faktiskt. För det tycker jag, att kvinnan är väldigt bra i politiken. Så det tycker jag inte alls var något. För snart var det verkligen inte, sade hon.

Dagnys Carlsson: Kvinnor måste "kaxa upp sig"

De diskuterade också hur kvinnor ska göra för att bli mer jämställda männen.

– Man får som jag säger, kaxa upp sig. Man får öva, det kommer inte på en dag, sade Dagny Carlsson.

Hon fick medhåll av Anna Kinberg Batra.

– Gör som Dagny, tycker jag. Var nyfiken, var modig och våga säg vad du tycker. Och när du möter någon som säger att "Såhär får du inte göra för att du är kvinna", så har de fel. Säg ifrån då, sade Anna Kinberg Batra.