Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dagispersonal misstänks för brott

Polisen har valt att inte gå ut med vilken typ av brott det rör sig om då de målsägande är barn.

Upplands-Bro kommun i Stockholms län har polisanmält en av sina anställda på en förskola.

Vad det är för slags brott vill inte polisen berätta.

– Vi har bestämt att vi inte går ut med en brottsrubricering på grund av att de målsägande är barn, säger Måna Max, presstalesman vid polisen.

Det var i måndags Upplands-Bro kommun valde att anmäla en anställd på en förskola. Kommunen hade tidigare fått uppgifter om att den anställde hade begått brott mot barnen på arbetsplatsen.

Polisen förtegen

Polisen har nu inlett en förundersökning men är förtegna om ärendet och rubriceringen.

– Det råder stark sekretess just nu eftersom vi behöver samla all fakta. Därför går vi inte ut med brottsrubriceringen och för att de drabbade är barn, säger Måna Max.

Polisen vill inte heller berätta hur många barn det rör sig om eller vilken förskola det handlar om.

Den anställde har tagits ur tjänsten

Den anställde har nu tagits ur sin tjänst och samtliga föräldrar till barnen på förskolan har informerats om händelsen via mejl, enligt kommunens hemsida.

Föräldrar till barn på den aktuella förskolan ska höra av sig till polisen om de misstänker att deras barn har drabbats eller om de känner oro kan de kontakta kommunen. På kommunens hemsida finns kontaktuppgifter.