Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

DAGENS CORONA: Dödstalen i Sverige kan nå rekordnivåer i december • 14 kan ha smittats av minkar • Hotbild mot vaccintransporter utreds

En rapport om befarade dödstal i covid-19 under december har publicerats av europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC.

De dagliga dödstalen i Sverige kan i december bli flest sedan pandemins början, enligt en ny rapport från den europeiska smittskyddsenheten ECDC.

■■■

14 coronasmittade personer i Blekinge misstänks ha koppling till minknäringen.

■■■

Polisen utreder hotbilden mot vaccintransporter: ”Någon kan dra nytta av situationen och kanske tjäna pengar på eller försöka komma över det här vaccinet”.

■■■

Här är dagens coronanyheter.


Här kan du följa Expressens direktrapport om coronaviruset.

Sverige kan nå svart rekord i december

Dödsfallen i corona i Sverige kommer i december kanske att hamna över de nivåer som var aktuella i våras under pandemins första våg. Detta enligt en rapport från europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC, berättar Dagens Nyheter.

ECDC:s analytiker Helen Johnson säger till tidningen att antalet dödsfall troligen kommer att ha sin topp någonstans mellan 100 och 140 per dag under den första tiden i december.

14 personer kan ha smittats av minkar

Antalet personer som tros ha fått coronaviruset från minkar ökar. Nu misstänks 14 personer ha koppling till minknäringen, en ökning med fem fall på två dagar. Det skriver SVT Blekinge.

Expressen kunde tidigare i veckan berätta att 13 av landets runt 40 minkfarmar har bekräftats smittade med covid-19.

Hotbilden mot vaccintransporter utreds

I samverkan med andra myndigheter har polisen börjat utreda hotbilden kring coronavaccinets transport och förvaring, rapporterar Sveriges Radio.

Kommenderingschefen Per Engström vid polismyndigheten säger till SR att personer otillbörligen kan försöka komma över vaccinet, och tjäna pengar på det.

SE MER: Löfven om att vara självkritisk

Stefan Löfven fick frågan om självkritik under hans senaste presskonferens.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.