Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dadgostars kritik mot regeringens strategi

Nooshi Dadgostar: "Regeringen gör inte tillräckligt mycket".
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar tycker inte att regeringen skyddat de äldre under pandemin. 

I SVT:s program 30 minuter går hon till angrepp mot vad hon tycker är otillräckliga åtgärder i äldreomsorgen. 

– Det var en, skulle jag säga, förvånansvärd nonchalans kring insatserna i äldreomsorgen, säger hon. 

Under pandemin har äldreboenden drabbats hårt. I december slog Coronakommissionen fast att Sveriges strategi för att skydda de äldre har misslyckats kapitalt. Även Ivo har riktat skarp kritik mot vården av coronasmittade på Sveriges äldreboende i samtliga regioner. 

Nooshi Dadgostar är starkt kritisk mot regeringens insatser för att skydda äldre. I SVT:s program 30 minuter säger hon att Sveriges strategi att skydda äldre borde inneburit att man skjutit till mer resurser till äldreomsorgen. 

– För mig innebär det att man behöver skydda äldreomsorgen. Då behöver man gå in med enorma insatser i den äldreomsorg som vi visste hade väldigt stora brister. Men det gjorde inte regeringen. Det var en, skulle jag säga, förvånansvärd nonchalans kring insatserna i äldreomsorgen, säger hon. 

Vidare är Nooshi Dadgostar kritisk till att det enligt henne inte fanns någon samlad bild av läget hos myndigheterna. 

– Stefan Löfven sa själv att myndigheterna hade ingen koll på hur det såg ut i äldreomsorgen. Det tycker inte jag är rimligt för regeringen. 

Vänsterledarens kritik mot regeringens coronahantering.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.