Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dadgostar vill inte ge besked om misstroende


Vänsterpartiet hotar med extraval om inte utredningen om las dras tillbaka
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vänsterpartiet har hotat regeringen med misstroendeförklaring om de går vidare med att göra las-utredningen till lag.

Men den blivande partiledaren Nooshi Dadgostar kan i Ekots lördagsintervju inte ge något svar om när hotet kan bli allvar.

– Det beror ju helt på vilket besked som Stefan Löfven ger i morgon i partiledardebatten, säger hon.

Om tre veckor kommer Nooshi Dadgostar väljas till ny partiledare för Vänsterpartiet. I Ekots lördagsintervju står hon fast vid Jonas Sjöstedts besked om ett extraval om inte las-utredningen dras tillbaka.

– Ja, det är ingen tvekan om det. Det har vi sagt i två års tid och då tycker jag att det är statsministern som fäller sig själv, säger hon i programmet.

Nooshi Dadgostar menar att det sedan de övriga oppositionspartierna ställt sig bakom en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven står klart att lagförslaget om ändringar i arbetsrätten har fallit och inte går att lägga fram.

Nooshi Dadgostar om misstroende mot Löfven

I stället hoppas hon att facket och arbetsgivarna ändå ska komma överens. Annars är hon beredd att förhandla med januaripartierna om ett alternativ till las-utredningen. 

– Han får ge besked om han vill sitta kvar som statsminister. Vi är till och med redo att sätta oss ner med de övriga januaripartierna, säger hon, i lördagsintervjun.

Hon förväntar sig ett svar på söndagens partiledardebatt i SVT, men kan inte svara på vad som händer om det inte kommer något svar.

– Det viktigaste för oss är att vi löser frågan, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.