Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dadgostar: Svaret räcker inte – träd fram Löfven

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) kommenterar Vänsterpartiets utspel i en pressträff.
Statsminister Stefan Löfven, S, har 48 timmar på sig att svara Vänsterpartiet.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nooshi Dadgostar, V, kräver ett svar från statsministern kring marknadshyror.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar kräver ett svar från Stefan Löfven angående marknadshyror – justitieministerns besked på måndagseftermiddagen räcker inte.

– Vi kommer invänta statsministerns svar, säger Nooshi Dadgostar till SVT:s Morgonstudion.

Under måndagen gav Vänsterpartiet statsminister Stefan Löfven 48 timmar på sig: kravet var att antingen dra tillbaka idén om marknadshyror för nybyggen, eller att sätta sig i nya förhandlingar där Hyresgästföreningen skulle ingå. Annars kommer Vänsterpartiet inte längre stötta den S-ledda regeringen, utan gå vidare med att försöka samla mandat till att väcka misstroende.

Bara några timmar senare meddelade justitieministern Morgon Johansson, S, att det i nuläget inte finns ett färdigt förslag att dra tillbaka.

V-ledare: Kommer vara svårt att regera

Men V-ledaren Nooshi Dadgostar nöjer sig inte med det – och hotet om att fälla regeringen kvarstår om inte Löfven hör av sig.

– Oavsett om vi väcker misstroende eller inte kommer det vara svårt för statsministern att fortsätta regera Sverige, säger Nooshi Dagostar till SVT:s Morgonstudion på tisdagen.

Hon menar att förtroendefrågan är större än ett förslag om marknadshyror som inte är färdigt och att det handlar om statsministerns stöd i riksdagen. 

Huruvida V-ledaren tänker ta stöd från SD som är inne på samma linje om att stoppa marknadshyror, vill Nooshi Dadgostar inte svara på.

– Vi kommer diskutera med många partier de närmsta timmarna, säger hon.

Nooshi Dadgostars två alternativ till regeringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.