Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dadgostar och Lööf möts i ”Debatten”

Se debatten mellan blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar och C-ledaren Annie Lööf i Expressens direktsända debattprogram.
Nooshi Dadgostar, blivande ledare för Vänsterpartiet.Foto: AMIR NABIZADEH/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annie Lööf, partiledare för Centern.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/F. WENNERLUND FREDRIK WENNERLUND

De är varandras motpoler i svensk politik. 

På tisdagen möts C-ledaren Annie Lööf och den blivande V-ledaren Nooshi Dadgostar i Expressens direktsända debattprogram.

– Det ska bli intressant att höra Nooshi förklara varför hon nu krokar arm med SD i riksdagen och därmed ger makt till ett parti med främlingsfientliga rötter, säger Lööf. 

De har mötts i debatter förut, men det var många år sedan. 

– Då var vi bägge aktiva i våra respektive ungdomsförbund, säger Nooshi Dadgostar som tar över efter Jonas Sjöstedt i samband med V-kongressen på lördag. 

Nu möts de för första gången i en partiledarduell.

– Det kommer nog bli lika tuffa och tydliga debatter som jag och Jonas haft genom åren, tror C-ledaren Annie Lööf. 

– Det ska bli roligt, vi är motpolerna i svensk politik. Vi i Vänsterpartiet står på löntagarnas sida, det gör inte Centerpartiet, hävdar Dadgostar.

”De är ju en vänsterytter”

Annie Lööf kallar Vänsterpartiet för ett extremt ytterkantsparti – och förklarar varför:

– De är ju en vänsterytter, det vill säga längst vänsterut på den politiska skalan och där placerar de ju sig också själva. Vänsterpartiet vill i grunden också avskaffa den privata äganderätten och det är extremt. Centerpartiet vill samarbeta mer i den politiska mitten av svensk politik, för att få saker gjorda. 

Nooshi Dadgostar svarar:

– Vi har drivit igenom saker som gratis glasögon för barn, kostnadsfria mediciner för äldre och vi kämpar för att alla löntagare ska kunna känna sig trygga på jobbet och inte behöva oroa sig för att bli uppsagda utan saklig grund. Jag brukar säga att vi är ett socialistiskt och feministiskt parti till vänster.

Debatten mellan Annie Lööf och Nooshi Dadgostar direktsänds i Expressen TV klockan 15.00 den 27 oktober. 

Annie Lööfs viktigaste budskap i debatten

”Vi behöver rivstarta svensk ekonomi, göra det lättare för företagen att skapa nya jobb och ge fler en egen inkomst. Att det går bra för våra företag är ett villkor för mer pengar till välfärden. Det är bara så vi tar Sverige framåt, genom krisen.”

Nooshi Dadgostars viktigaste budskap i debatten

”Det behövs en helt annan politik. Vi måste ändra inriktning i samhället. Vi vill bygga fler bostäder, få ner arbetslösheten och satsa mer på välfärden. Folk måste känna trygghet igen, både på sitt jobb och i sitt liv.”

Även Jimmie Åkesson (SD) och Annika Hirvonen (MP) har möts i Expressens tv-program ”Debatten”:

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson (SD) och Miljöpartiets Annika Hirvonen (MP) möttes på onsdagen i en debatt om migrationen i Expressen TV.

Se också:

Så här såg ”Debatten” ut när Ebba Busch (KD) hade debatt mot Åsa Lindhagen (S) om hur jämställdheten ska förbättras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.