Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Då inleds jakten på nytt MP-språkrör

Isabella Lövin avgår som språkrör för Miljöpartiet
Isabella Lövin
Foto: MAGNUS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Karolina Skog
Foto: FRITZ SCHIBLI

Från tisdag 1 september kan miljöpartister börja nominera kandidater för att efterträda Isabella Lövin, rapporterar Ekot.

På onsdagen meddelade Isabella Lövin att hon lämnar politiken. I januari håller Miljöpartiet extrakongress för att utse ett nytt språkrör, och i regeringen behöver Stefan Löfven tillsätta en ny miljö- och klimatminister.

Redan nästa vecka börjar nomineringsprocessen. Heta namn att ta över är MP-ministrarna Amanda Lind och Åsa Lindhagen samt partisekreteraren Märta Stenevi. Förhandsfavoriten Alice Bah Kuhnke har redan tackat nej.

Karin Svensson Smith, kommunalråd i Lund, hoppas på ekonomisk-politiska talespersonen och tidigare miljöministern Karolina Skog.

– Jag tycker att det ska vara någon som har klimat och miljö som sitt engagemang och bottnar i det, säger hon till Ekot.

Miljöpartiet måste bli tydligare, menar språkrör Per Bolund som vill se satsning på Sveriges civilförsvar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.