Då gifter Carl Philip och Sofia sig

Foto: Suvad Mrkonjic

Carl Philip och Sofia Hellqvist ska gifta sig den 13 juni 2015.

De ska lova varandra evig trohet i Slottskyrkan och hovet bekräftar nu informationen på sin hemsida.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist som förlovade sig den 27 juni i år har nu bestämt när de ska gifta sig:

Det blir den 13 juni 2015.

Hovet bekräftar datumet på sin hemsida och även platsen för bröllopet är nu bestämd till Slottskyrkan i Stockholm.

– Vi ser fram emot ett sommarbröllop i mitten av juni då Sverige är väldigt vackert. Det är en stor dag för oss och vi är väldigt glada, säger Prins Carl Philip och fröken Sofia Hellqvist enligt Hovets hemsida.

Tillsatt arbetsgrupp

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har sedan förlovningen i somras planerat den kommande kungliga vigseln och det är paret i samråd med kungaparet som har kommit fram till datum och bröllopsplats.

Prins Carl Philip som i fredags var med i TV4 och David Hellenius berättade då att datumet för bröllopet var klart och att det var ett datum som låg "paret varmt om hjärtat".

Hovet har nu tillsatt en arbetsgrupp för bröllopet och meningen är att Carl Philip och Sofia Hellqvist ska vara styrande i planeringen. Kungen är den som ska ha högsta ansvaret.

Slottskyrkan

• Slottskyrkan i östra halvan av Slottets södra länga är församlingskyrka för Hovförsamlingen som består av anställda inom de kungliga hovstaterna och deras familjer. Den renoverades senast 1998-1999 då bland annat altare och målningar restaurerades.

• Kyrkan invigdes 1754, ritad av Nicodemus Tessin d.y och Carl Hårleman, samtidigt som det nya Slottet i sin helhet. Det tidigare slottet Tre Kronor brann ned i maj 1697.

• Gudstjänster hålls i Slottskyrkan varje söndag. Under senare tid har den ursprungliga kyrkoorgeln med 17 stämmor rekonstruerats i en replik. Kyrkan är öppen för allmänheten under sommaren.

Källa: Hovstaten

Prins Carl Philip

Prins Carl Philip Edmund Bertil föddes den 13 maj 1979 och är näst äldsta barnet till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Han är hertig av Värmland och den tredje i tronföljden efter kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Prinsen har bland annat studerat grafisk design på Forsbergs skola och tagit en Lantmästarexamen vid Sveriges lantbruksuniversitet Alnarp.

Sedan 27 juni 2014 förlovad med Sofia Hellqvist.

Sofia Hellqvist

• Föddes den 6 december 1984 i Täby och växte upp i Älvdalen i Dalarna.

• Har bland annat studerat redovisning i New York, utbildat sig till yogalärare och volontärarbetat i Ghana.

• Har även haft en karriär som modell och utsågs 2004 till Miss Slitz. Har deltagit i dokusåpan "Paradise hotel".

• 2010 var hon med och grundade organisationen Project Playground som hjälper utsatta barn och ungdomar i kåkstäder utanför Kapstaden, Sydafrika. Hon är generelsekreterare för organisationen.

• Är sedan 27 juni 2014 förlovad med prins Carl Philip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.