Cyklister påkörda – kvinna allvarligt skadad

Publicerad

En kvinnlig cyklist skadades svårt efter att ha blivit påkörd av en bil utanför Eskilstuna på söndagen.

Hon vårdas på intensiven efter en blödning i bröstkorgen .

Hennes man blev påkörd samtidigt, men fick lindriga skador.

En kvinna i 65-årsåldern och hennes man cyklade på en mindre väg i Ärla utanför Eskilstuna på söndagen. De blev påkörda av en bilist under oklara omständigheter.

Kvinnan fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna där hon får intensivvård för en blödning i bröstkorgen, enligt TT.

– Två cyklister blev påkörda och båda har förts till sjukhus. Kvinnan fick svåra skador medan mannen mest är omtumlad, säger Göran Risberg, vakthavande befäl hos polisen i Södermanland.

– Vi vet inte riktigt hur det gått till, det skedde på en mindre väg. Bilföraren är oskadd, men chockad. Vi misstänker vårdslöshet i trafik, men det får utredningen utvisa, säger han.

Bilens förare har ännu inte kunnat höras.

Polisen fick larmet klockan 13.03 på söndagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag