Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cuomos försvar sågas – kallas för ”skitsnack”

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TNS / NEW YORK DAILY NEWS/TNS/SIPA USA SIPA USA

New York-guvernören Andrew Cuomo nekar till anklagelserna om att han mörkat dödstalen på delstatens äldreboenden, enligt New York Post.

– Det finns inget att undersöka, säger Cuomo under en presskonferens.

Men förklaringen kallas för ”skitsnack” av hans egen partikamrat.

Skandalen kring covid-dödstalen på New Yorks äldreboenden uppdagades när Demokraten Andrew Cuomos egna assistent, Melissa DeRosa, erkänt att delstaten använt sig av ett kryphål för att mörka dödstalen – hon har själv sagt att de ”frös till” i rädsla för att uppgifterna skulle användas slagträ av Donald Trump.

Under en digital pressträff nekade Cuomo till anklagelserna och hävdade att det rörde sig om en politiskt motiverad smutskastningskampanj.

– Alla dödsfall på äldreboenden och sjukhus har rapporterats in i sin helhet, offentligt och exakt, säger han.

”Skitsnack”

Efter presskonferensen är det flera inom Cuomos egna parti som öppet kritiserat honom. Bland annat kallade Ron Kim, som sitter New Yorks delstatsförsamling, ursäkterna för ”skitsnack”.

– De kunde ha gett oss informationen redan i maj och juni förra året. Men de valde att inte göra det, säger han enligt New York Post.

Den demokratiska New York-senatorn John Liu återupprepade i sin tur kravet på att frånta Cuomos mandat om särskilda beslut på grund av pandeminödläget.

– Dödläget kan inte fortsätta. Guvernörens nödmandat måste dras tillbaka, säger han till Fox News.

Glädjesiffrorna: Så minskar corona i USA

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.