Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cuomo anklagas för sexuella trakasserier

Andrew Cuomo anklagar presidenten för coronakaoset i New York.
New Yorks guvernör Andrew Cuomo anklagas för att ha sexuellt trakasserat en före detta medarbetare.
Foto: SETH WENIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Andrew Cuomo anklagas även för att ha mörkat delstaten New Yorks coronadödstal.
Foto: MATTHEW MCDERMOTT / POLARIS POLARIS IMAGES

New Yorks demokratiska guvernör Andrew Cuomo anklagas återigen för sexuella trakasserier.

Anklagelserna kommer ännu en gång från hans före detta medarbetare Lindsey Boylan – som i en lång artikel beskriver hur guvernören gjort ”allt i sin makt” för att röra vid henne.

Vid ett tillfälle uppges han även ha kysst henne på munnen.

I december förra året publicerade Lindsey Boylan en serie Twitter-inlägg där hon anklagade Andrew Cuomo för trakasserier. Under onsdagen publicerade sajten Medium en lång artikel där hon nu detaljerade händelserna.

I artikelns inledning beskriver hon hur guvernören under en flygning 2017 frågat om hon ville spela klädpoker och vidare radar hon upp flera tillfällen där hon trakasserats – bland annat uppger hon att han kysste henne på munnen mot hennes vilja.

”I takt med att jag reste mig upp för att gå ut genom dörren, steg han framför mig och kysste mig på läpparna. Jag fick en chock men fortsatte att gå”, skriver Lindsey Bolylan.

Enligt Lindesy Boylan ska Cuomo även trakasserat andra kvinnliga medarbetare, bland annat genom nedsättande kommentarer om deras vikt.

Anklagas ha mörkat dödsfall

Andrew Cuomo, som är bror till den kända CNN-journalisten Chris Cuomo, har ständigt nekat till anklagelserna.

– Som vi sagt tidigare så är Boylans påståenden om opassande beteende helt enkelt falska, säger Cuomos pressekreterare Caitlin Girouard till CBS News.

Vid sidan av de påstådda trakasserierna anklagas Cuomo även för att ha mörkat New Yorks coronadödsfall. Enligt hans assistent ska staben ”frusit till is” när de fick reda på hur många äldre som dött på delstatens äldreboenden – då de fruktade att det korrekta dödstalet kunde användas av Donald Trump i hans återvalskampanj.

Uppgifterna har dock tillbakavisats av guvernören som ”skitsnack”.

– Alla dödsfall på äldreboenden och sjukhus har rapporterats in i sin helhet, offentligt och exakt, sa han under en presskonferens 15 februari, enligt New York Post.

Hanteringen av coronakrisen splittrar USA.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.