CUF-ordförande Federley avgår

Publicerad
Uppdaterad
Fredrick Federley avgår som ordförande för centerns ungdomsförbund vid stämman i maj.
Efter fyra och ett halvt år på posten och invald i riksdagen tycker han att det är dags att någon annan tar över.
- Jag har blivit den gamla haggan i gänget, säger 28-årige Federley.
Federley.
Han är nöjd med sin insats och tar äran åt sig för att kärnkraften blivit en icke-fråga för centerpartiet och för att den borgerliga alliansen därmed kunde träffa en energiöverenskommelse. Ungdomsförbundet var först med att bryta den djupt rotade partilinjen om att kärnkraften skulle avvecklas och i stället plädera för att den skulle få användas så länge den är säker och lönsam. - Utan oss hade partiet fortfarande klampat runt i en sur deg, säger Federley. Med Federley som ordförande har ungdomsförbundet drivits i nyliberal riktning. Han har bland annat argumenterat för platt skatt.

Två kandidater

- Vi har blivit kaxigare och den tydligaste rösten, säger Federley. Senast som han hamnade i hetluften var när han anklagade facket för maffiametoder i samband med blockaden mot salladsbaren Wild'n Fresh i Göteborg. Tillsammans med pr-kvinnan Dominika Peczynski ville Federley köpa baren. Så blev det inte. Men de två har inte gett upp sin affärsidé, att driva ett ställe och visa att det "inte är facket som står för tryggheten". - Många har visat sitt intresse och något kommer det att bli, säger Federley. Hans efterträdare väljs av förbundsstämman i Kalmar den 17-20 maj. Det finns två kandidater - Magnus Andersson, Bollnäs och Marie Wickberg från Västra Ämtervik i Värmland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag