Ted Cruz svarar på kritiken Foto: Michael Reynolds / Epa / TtTed Cruz svarar på kritiken Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt
Ted Cruz svarar på kritiken Foto: Michael Reynolds / Epa / Tt
Trump menar att Cruz stal segern i Iowa Foto: Matt RourkeTrump menar att Cruz stal segern i Iowa Foto: Matt Rourke
Trump menar att Cruz stal segern i Iowa Foto: Matt Rourke

Cruz till Trump: "Mina barn beter sig bättre"

Publicerad

Efter att ha förlorat nomineringsvalet i Iowa riktade Donald Trump vass kritik mot Ted Cruz, och menade att han "stal segern".

När Cruz mötte pressen under onsdagen tog han det hela med en klackspark, och skickade ett syrligt svar till Trump.

– Med en sådan president kan vi vakna upp en dag och inse att han har kärnvapenbombat Danmark, säger han.

De republikanska presidentkandidaterna befinner sig för närvarande i New Hampshire, där primärval hålls om en vecka.

Under nomineringsvalet i Iowa var stämningen relativt god mellan kandidaterna, men väl i New Hampshire har bensin återigen kastats på elden.

Det hela började med att Ted Cruz, av misstag, gick ut med att den republikanska presidentkandidaten Ben Carson hoppar av redan efter Iowa. Detta visade sig vara fel, och Cruz fick be om ursäkt för uttalandet.

"Han stal segern"

Uttalandet uppskattades dock inte av Donald Trump:

 

 

 

 

Med uttalandet menade han att Ted Cruz stal segern i Iowa.

Sent under onsdagskvällen, svensk tid, mötte Ted Cruz det samlade medieuppbådet. Han fick då frågan om hur han såg på Donald Trumps senaste uttalanden.

– Ju argare han blir desto mer hysteriskt roliga blir hans förolämpningar. Jag tycker att de är väldigt underhållande, när jag vaknar varje morgon och läser vad han har skrivit på Twitter så skrattar jag. Men faktum är att vi behöver en "commander in chief", inte en "twitterer in chief", säger Cruz enligt CBS.

"Kan kärnvapenbomba Danmark"

Cruz fortsatte sedan att peka ut sin motståndares svagheter, med fokus på att Trump inte är lämplig som president.

– Jag vet inte någon person som skulle vara bekväm med att ha en sådan president med "fingret på knappen". En dag kan vi vakna upp och inse att han har kärnvapenbombat Danmark, säger han.

Ted Cruz är dock inte förvånad är Trumps utspel. Han menar att det hela grundar sig i att Trump inte gillar att förlora samt att han var så segerviss inför nomineringsvalet i Iowa.

– Han har verkligen problem. Först skippar han debatten och sedan anklagar han människorna i Iowa för att vara dumma. Det här är en jobbintervju, alla som vill ha jobbet måste komma och svara på frågorna.

Han avslutar sedan med att jämföra Trump med sina döttrar, fem och sju år gamla.

– Caroline and Catherine beter sig bättre än en presidentkandidat vars svar på förlust är att förolämpa allt och alla, säger han.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag