Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cp-skadade Anastasias osannolika liv i Sverige

En osannolik överlevare i rullstol och pälsjacka hankar sig fram i ett vintrigt Stockholm. Ensam med cp-skada, utan uppehållstillstånd och bostad.

Längs hennes väg samlas Säpo-övervakade tjetjener, frikyrkopastorer, aktivister för funktionshindrade och filantroper som känner sig bedragna.

Ett par nätter gömmer hon sig på Södersjukhuset efter stängning, andra tar hon in på hostel som slänger ut henne när de inser att hon inte kan ta hand om sig själv.

Expressens Johanna Karlsson och Liza Alexandrova-Zorina följer huvudstadens ryskspråkiga parallellsamhälle.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Vänligen notera att fr.o.m. 1 maj 2021 är det Expressens koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, varvid prenumerationsvillkor och personuppgiftspolicy uppdateras.