Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

WHO: Sydamerika är nytt epicentrum

”Hjärtat slutar fungera som en pumpmaskin”
Brasiliens president Jair Bolsonaro bar en skyddande ansiktsmask när han lämnade presidentpalatset i Brasília.Foto: JOÉDSON ALVES / EPA / TT
Rio de Janeiro, Brasilien.Foto: YANNIS KONTOS / POLARIS POLARIS IMAGES

Sydamerika har blivit ett nytt epicentrum för coronakrisen, rapporterar Reuters.

Just nu är Brasilien det land som är hårdast drabbat av virusets framfart.

Vid en pressträff på fredagen sa Mike Ryan, krisberedskapschef på Världshälsoorganisationen, WHO, att Sydamerika blivit ett nytt epicentrum för coronaviruset. 

– Vi har sett många länder i Sydamerika med ökade antal fall och det finns en uppenbar oro bland dessa länder, men Brasilien är helt klart hårdast drabbat just nu, säger Mike Ryan, krisberedskapschef på Världshälsoorganisationen, WHO.

Myndigheterna i landet har godkänt en omfattande användning av antimalaria medicinen Hydroxiklorokin för att behandla covid-19, sjukdomen som coronaviruset orsakar. Läkemedlet har nämnts som en möjlig medicin mot covid-19 och varit föremål för många studier. Men Mike Ryan betonar att det i nuläget inte finns evidens för att medicinen har en effekt på den nya sjukdomen och att riskerna vid behandlingen inte heller är utredda.

USA:s president Donald Trump har tidigare meddelat att han tar den omstridda malariamedicinen.

 

USA:s president är inte nöjd med Världshandelsorganisationen – se hans senaste attack.