Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uteserveringarna öppnar tidigt i år

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Nu kan man i Stockholm sitta på uteservering tidigare än första april.
Foto: ALEXANDER DONKA
Tanken med de nya reglerna är att hjälpa café- och restaurangbranschen i coronakrisen.
Foto: TOMAS ONEBORG / SVD / SCANPIX / SVENSKA DAGBLADET SCANPIX SWEDEN

Den första april är vanligtvis dagen då Stockholms uteserveringar öppnar. 

Men i år ändrar staden reglerna för att större restaurang- och caféägare i coronakrisen. 

Det skriver Stockholms stads trafikkontor i ett pressmeddelande som Mitti Stockholm var först med att uppmärksamma.

Smittspridningen av Corona har lett till att allt färre personer äter och dricker ute. Det i sin tur betyder att caféer, barer och restauranger får det allt svårare ekonomiskt. Därför har Stockholms stad nu beslutat att stötta näringen genom att låta uteserveringarna öppna tidigare än vanligt. Normalt gäller första april som första tillåtna datum att ha uteservering. 

Kan flytta ut redan nu

Beslutet innebär att ställen som redan har beviljat tillstånd för uteservering kan välja att flytta ut redan nu. Det gäller även alkoholtillstånd. De verksamheter som skulle vilja skjuta upp sitt öppnande kan också göra det och då också pausa sin avgift under en period. 

Men det är inte bara i Stockholm som man kan njuta på uteservering redan nu. Även Göteborg, Karlstad och Linköping öppnar sina nu redan i mars. 


Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.