Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Prinsen vill rycka in som pilot

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Prins William var tidigare ambulanshelikopterpilot inom den brittiska hälsomyndigheten.Foto: AH2/ZJE / ALL OVER PRESS WENN.COM
Prinsen under sitt arbete 2008.Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP SCANPIX
Prins William uppges nu vilja hjälpa till och ska ha uttryckt en önskan om att återigen få köra ambulanshelikopter. Hans kunglig uppdrag kan dock göra det svårt.Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Sjukvårdare i London, som till stora delar nu har stängs ner.Foto: JUSTIN NG / STELLA PICTURES/RETNA/AVALON.RED B4867

Prins William vill bidra i kampen mot coronaviruset och ska vara återvända till NSH, den brittiska hälsomyndigheten för att köra ambulanshelikopter.

– Han vet att alla i hela landet gör sitt och han vill hjälpa till, säger en uppgiftslämnade till The Sun

Coronaepidemin fortsätter sprida sig över världen och i Storbritannien har premiärminister Boris Johnson, som själv är smittad, stängt ned bland annat barer, gym, restauranger, skolor och beordrat invånarna att hålla sig hemma förutom vid absolut nödvändiga ärenden.

En av de som nu vill bidra till att få bukt på smittan är prins William, rapporterar The Sun.

Prinsen har två år som ambulansförare på den brittiska hälsomyndigheten NHS bakom sig och när han för ett par veckor sedan besökte en av hälsomyndighetens larmcentraler ska han ha uppger att han överväger att komma tillbaka för att hjälpa till i krisen.

– William har på riktigt funderat på att återvända som ambulanshelikopterpilot för att hjälpa till under pandemin. Han vet att hela landet gör sitt och han vill hjälpa till, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Kan krocka med kungliga uppdragen

Problemet är dock att prins William yrkesmässigt är knuten till kungliga uppdrag, vilket enligt tidningen inte skulle gå att kombinera med att arbeta för brittiska hälsomyndigheten.

Dessutom insjuknade nyligen Prins Williams pappa prins Charles i covid-19. Det i kombination med att hans bror Harry och hustrun Meghan har lämnat det brittiska kungahuset, ska enligt The Sun göra att pressen på prinsen att fokusera kungafamiljen blir ännu större.

Prins William har tidigare beskrivit tiden på NSH som ett ”privilegium. Han jobbade då med att köra läkare och sjukvårdspersonal, men har samtidigt även kallat fler händelser för ”mycket traumatiska”, och då särskilt syftat på larm där barn var inblandade.

På måndagskvällen var över 22 000 personer konstaterat smittade med covid-19 i Storbritannien. 1 408 personer var då också bekräftade döda. 

 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt.