Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: 26-årig kvinna död i corona

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Kvinnan avled efter att ha vårdats på en intensivvårdsavdelning på Södersjukhuset i Stockholm, uppger DN.Foto: OLLE SPORRONG
Hon ska ha vårdats på en specialinrättad intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter – och uppges ha avlidit efter ett hjärtstopp.Foto: Göran Billeson/TT

En 26-årig kvinna har dött i covid-19 på Södersjukhuset i Stockholm, enligt uppgifter till Dagens Nyheter.

Det är i så fall det hittills yngsta kända dödsoffret i Sverige.

Region Stockholm vill dock inte bekräfta uppgifterna.

Flera källor uppger för Dagens Nyheter att en 26-årig kvinna har dött av coronaviruset.

Enligt tidningen avled kvinnan på en intensivvårdsavdelning på Södersjukhuset i Stockholm i fredags. Hon ska ha vårdats på en specialinrättad intensivvårdsavdelning för covid-19-patienter – och uppges ha avlidit efter ett hjärtstopp.

DN skriver att kvinnan enligt uppgift inte hade någon känd underliggande sjukdom, men att en riskfaktor ska ha funnits.

Kvinnan är i så fall det hittills kända yngsta dödsfallet i Sverige.

Man i 30-årsåldern död i Jönköping

Sen tidigare har Expressen rapporterat om att en man i 30-årsåldern dog i region Jönköping under helgen. Han var då den första under 50 år att dö i covid-19 i Sverige.

Enligt regionen hade mannen en riskfaktor för sjukdomen.

Vad gäller den 26-åriga kvinnan vill varken Södersjukhuset eller region Stockholm bekräfta DN:s uppgifter.

– Det råder patientsekretess. Vi bekräftar inte åldrarna på det sättet utan säger endast ”över eller under 70 år”, säger Erik Berglund, pressekreterare vid region Stockholm, till tidningen.

Region Stockholm vill inte kommentera

I ett mejl till DN skriver Hesam Akbari, pressansvarig på regionen:

”Regionen kan bekräfta hur många som avlidit i åldersspannet över 80 år. Sammanlagt har alltså 68 personer avlidit. Av dessa var 49 över 80 år. Ålder eller inom vilket åldersspann de som avlidit som är under 80 år kommer inte i dagsläget att rapporteras”.

https://datawrapper.dwcdn.net/czGAI/2/

 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

WHO slår hål på myterna.