Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Största ökningen av bekräftade covid-19-fall hittills

Infektionsläkaren Björn Olsen förklarar begreppet ”klustersmitta”.
Världshälsoorganisationens generaldirektör, Tedros Adhanom.Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP TT NYHETSBYRÅN

Över 212 000 nya fall av covid-19 har registrerats i dag, lördag världen över – den största ökningen under en dag hittills, rapporterar Reuters

Ökningen av fall i USA, Brasilien och Indien är den som pekas ut av Världshälsoorganisationen som den största bakomliggande orsaken. 

Hittills har över elva miljoner människor bekräftats smittade i världen, och över en halv miljon människor har dött under de sju senaste månaderna. 

Enligt Världshälsoorganisationen var det tidigare rekordet för största ökningen under en dag närmare 190 000, och daterades till 28 juni. Dödligheten per dag ligger stadigt runt 5000 världen över, rapporterar Reuters. 

Hittills i Sverige har 71 419 bekräftats smittade med covid-19, och 5 420 människor har dött. Den senaste siffran för Sverige är från i går, fredag. 

Forskare på Chalmers i Göteborg har i flera år arbetat med ett material som ska kunna ta död på virus. Nu hoppas man att det kan döda coronavirus.
Mexiko har gått om Italien i antal fall – CNN:s Matt Rivers rapporterar.