Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stockholmstoppen åkte i väg på julresa

Stockholms sjukvårdsdirektör svarade på läsarfrågor.
Finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Foto: OLLE SPORRONG

Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr, M, lämnade Stockholm över jul.

Enligt Dagens Nyheter reste hon till fjällen.

Finansborgarrådets pressekreterare Edward Tovi vill av ”säkerhetsskäl” inte uppge var Anna König Jerlmyr, M, befann sig under julen.

Men han bekräftar att hon tagit sig till annan ort. Enligt uppgifter till DN reste hon till fjällen. 

– Jag kan dock bekräfta att hon tillbringade delar av ledigheten i eget boende på annan ort i Sverige. Finansborgarrådet färdades i egen bil, undvek kontakter utanför familjen och försöker alltid följa gällande rekommendationer för att undvika trängsel, säger Tovi till DN. 

Enligt tidningen tog sig Anna König Jerlmyr till fjällen i ett eget fordon och bodde i sitt eget boende. Om hon befinner sig i fjällen nu vill inte Edward Tovi berätta. 

– Finansborgarrådet arbetar och befinner sig i anslutning till sin arbetsplats. Vi uppger aldrig nuvarande eller tidigare vistelseplatser. Det jag kan bekräfta är att hon tillbringade delar av ledigheten i eget boende på annan ort i Sverige, säger Edward Tovi till DN.

Se också:

Smittskyddsläkaren om hur region Stockholm jobbar med mutationerna.