Coronaviruset har hittills spridit sig till 187 länder och sex världsdelar.
Över 300 000 personer har bekräftats smittade – men sannolikt är mörkertalet stort – och närmare 13 000 har dött. För att bekämpa den fruktade smittan har de drabbade länderna tagit till en rad olika åtgärder.
En del mer drastiska än andra.
Varnar för coronasmittade i Sydkorea
I Hubeiprovinsen i Kina, där utbrottet började, ska dörrar ha svetsats igen för att hålla människor inomhus.
I Sydkorea, där corona också tidigt fick omfattande spridning, har myndigheten hållit noga koll på invånarna och med hjälp av sms och webbsajter varnat andra om en smittad person dykt upp på gymmet, i baren, i livsmedelsbutiken eller på hotellet, skriver DN.
Appar och webbsajter har gjort det möjligt att se var smittade befinner sig, och därmed undvika dem.
Myndigheterna har också haft rätt till videoövervakning, GPS-spårning och att spåra kreditkortstransaktioner.
Virtuella staket för hemkarantän i Hongkong
Lite längre söderut, i Hongkong, använder man sig av så kallad geofencing – en typ av virtuellt staket – för att få folk att stanna i karantän i 14 dagar.
Alla som anländer till flygplatsen i Hongkong får ett armband med en QR-kod, som de ska koppla upp mot appen StayHomeSafe. Väl i hemmet lär appen känna ”signalerna i ditt hem”, skriver Quartz.
Om någon sen går hemifrån skickas ett larm till regeringen.
Hongkongbor som bryter mot karantänen riskerar fängelse i sex månader och böter på upp till motsvarande 33 000 kronor.
Så gör Polen, Frankrike och Italien
Även i Polen har man tagit till tekniken för att hålla koll på sina invånare.
Där ska folk som sätts i karantän regelbundet skicka in selfies till en app, som använder platsdata och ansiktsigenkänning. Missar man skicka in en selfie inom 20 minuter larmas polisen.
I Frankrike får folk bara gå ut om de ska gå till jobbet, mataffärer, sjukhus eller apotek. Så fort fransmännen kliver utanför dörren kan de behöva visa upp intyg på vart de är på väg – annars riskerar de bötfällas av polis.
En bot ligger på motsvarande 1 600 kronor.
Myndigheterna i Frankrike använder sig också av drönare och helikoptrar för att se till att folk stannar hemma.
Även grannlandet Italien har hårda restriktioner för att få folk att hålla sig inomhus. På fredagen blev de ännu hårdare: då ströps italienarnas tillgång till parker, lekområden och allmänna trädgårdar.
Motion och fritidsaktiviteter är numera bara tillåtna precis i anslutning till hemmet.
Norge förbjuder alkohol
I Storbritannien stänger man gym, pubar och restauranger – medan man i Norges huvudstad Oslo har ett lite annat förhållningssätt:
Alkoholförbud.
På lördagen beslutade staden att förbjuda all alkoholservering på uteställen.
– Många av de platser som fortfarande är öppna och serverar alkohol uppfyller inte reglerna för infektionskontroll. Det har inte blivit bättre utan ganska sämre under det senaste dygnet, säger byrådet Victoria Marie Evensen enligt Dagbladet.
Begränsade folksamlingar i Peru
Rör man sig västerut över Atlanten hittar man också en del väl tilltagna åtgärder.
Peru till exempel har utlyst nationellt nödläge. Där är gränsen stängd för all trafik, poliser patrullerar gatorna, det är utegångsförbud efter klockan 20 på kvällen – och bilder visar hur man på vissa vandrarhem endast får umgås i grupper om två personer.
Dessutom är alla typer av sociala aktiviteter utanför bostaden förbjudna.