Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders fast på fartyget där flera personer dött

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Foto: Lars Dafgård/Dalarnas tidningar
Foto: Lars Dafgård/Dalarnas tidningar
66-årige Salabon Anders Dahlström befinner sig på det coronadrabbade kryssningsfartyget Zaandam vid Panamas kust.Foto: Privat
Kryssningsfartyget Zaandam vid Panamas kust.Foto: ARNULFO FRANCO / AP TT NYHETSBYRÅN

Här är coronanyheter från landet runt.

Faluns vårdpersonal i tårar när Mohammad skänker pizza: ”Det visar att man har ett stort hjärta”

Klockan kvart i fem på lördagseftermiddagen ringde pizzabagaren Mohammad Ali Ibrahim på dörrklockan till akuten på Falu lasarett. Inte för att söka vård, men för att leverera 35 pizzor till personalen som kämpar på i coronakrisen.

– Vi är innerligt tacksamma och jätterörda över den här gåvan. Det är en fantastiskt fin gest, helt otroligt, säger Sofia Kautto, som var med och tog emot pizzorna.

Läs mer på dt.se. 

Coronafall kommer öka kraftigt i Jämtlands län till påsk enligt beräkningar

Antalet fall som behöver sjukvård kommer att öka kraftigt i samband med påskhelgen, enligt beräkningar från Folkhälsomyndigheten och region Jämtland Härjedalen. Till veckan stängs hälften av operationssalarna för att användas till utbildning och coronavård.

– Vi måste förbereda för värsta tänkbara scenario, Anna Warg kirurgchef i region Jämtland Härjedalen.

Läs mer i Länstidningen Östersund.

Salabon Anders är fast på coronafartyget där fyra personer dött: ”Jag hostar men vet inte om jag är smittad”

66-årige Salabon Anders Dahlström befinner sig på det coronadrabbade kryssningsfartyget Zaandam vid Panamas kust. Fyra personer, där av en svensk, har redan avlidit och 138 personer visar influensaliknande symtom.

– Jag och min fru har inte fått lämna hytten på en vecka”, säger Anders Dahlström till SA

Läs mer på Sala Allehanda.  

Så arbetar Norrtälje sjukhus med misstänkta fall - sjuksköterskan Helena: ”Inte orolig för min hälsa”

När NT besöker sjukhuset är det konstaterat att det är omkring 15 personer per dag som ringer på klockan utanför akutmottagningen i Norrtälje

med symptom som hosta och feber. In får de inte komma om någon visar tecken på detta, ut kommer istället personal i skyddsutrustning.

Norrtelje Tidning fick en inblick i hur arbetet går till - under sitt besök i utrymmet där den första corona-undersökningen sker.

– Många är trots allt väldigt tacksamma att de får komma till triagehuset och bli undersökta, även om

vi inte kan konstatera om det är covid-19 eller en vanlig influensa, säger sjuksköterskan Helena Wagner.

Läs mer på Norrtelje Tidning. 

Emilia skulle ta studenten i vår: ”Nu har jag ingen aning om hur jag ska klara skolan”

Att elever med adhd och andra diagnoser skulle få det svårt när det blev hemundervisning var det flera som varnade för. För Emilia Hansson i Fåker har det blivit tvärstopp.

– Jag behöver gå till skolan och ha en lärare bredvid mig, säger hon till ÖP.

Emilia Hansson går Vård- och omsorgsprogrammet och blir undersköterska om hon klarar gymnasiet. Hon har redan fått jobb på äldreboendet i Fåker. Så nu möter hon sitt dåliga samvete och oron över missad skolgång med att jobba i stället för att följa undervisningen.

– Jag skjuter på problemet och när jag jobbar behöver jag inte tänka. Men jag ville verkligen bli undersköterska för att få jobba på sjukhuset, förklarar hon.

Läs mer på ÖP.

Coronaviruset lamslår Örebro – se NA-fotografens historiska bilder av citypulsen som stannat

”Vi befinner oss i en historisk tid”, sa kommunstyrelsens ordförande på en presskonferens.

I coronavirusets framfart begav sig NA:s bildjournalist Robban Andersson ut för att skildra en stad som i många delar stängde ner i veckan som gick.

Det här är en rapport från Örebro som beskriver dagarna då citypulsen upphörde.

Läs mer på na.se.

De kör ut mat i hela Söderhamn – allt fler vill ha varorna till dörren: ”Bara ökat och ökat”

Ica nära i Trönö har länge erbjudit hemkörning av matkassar men de senaste veckorna har efterfrågan exploderat.

Emelie Stjernfelt, som driver butiken, säger att det är stressigt men att hon är glad att kunna hjälpa till.

– Många som varit oroliga tycker att det är skönt att det finns en så enkel lösning, säger hon.

Läs mer på Helahalsingland.se.

Så påverkar coronaviruset bostadsmarknaden – mäklarbyrå i Gävle börjar med onlinevisningar

Medans börsen går som en jojo och många företag går på knäna är det lätt att tveka om ett bostadsköp. Hur påverkas egentligen bostadsmarknaden av coronakrisen?

På Ulvsmygen i Sätra i Gävle hängde Gefle Dagblad i veckan med mäklaren Eva-Karin Bergman på en onlinevisning.  Vid förra finanskrisen upplevde hon ingen större skillnad på bostadsmarknaden heller. Folk behöver ändå genomföra bostadsaffärer, även om priserna kan gå ner.

Läs mer på GD.se. 

Flera av Röda korsets butiker håller stängt

Flera av Röda korsets butiker i Sundsvall har tvingats stänga på grund av coronaviruset.

– Problemet runt om på de mindre orterna är att det inte finns personal, där arbetar endast volontärer och många av dem är över 70 år, säger Anne-Sophie Hammarberg som är den enda som har anställning i Sundsvallsregionen.

På Kupan i Stenstan fortsätter Anne-Sophie Hammarberg att arbeta men med mycket färre i personalstyrkan. De flesta av volontärerna är över 70 år gamla och ingår därför i riskgruppen. Kuporna på Alnö, Matfors och i Skönsberg håller däremot stängt.

– Skälet är coronaviruset och vi vill värna om våra äldre, både våra volontärer och de som kommer och besöker Kupan, säger Birgith Wiklund Molberg, ordförande i både Skönsbergs och Njurundas krets.

Läs mer på St.nu.

Låten "karantän" blev till efter att Oden blivit hemskickad från skolan med hosta och fått spendera en vecka hemma – se han framföra den här.