Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ovanliga dejthistorien i coronakrisen alla pratar om

”Ha inte telefonsex”.
Jeremys dejtidé blev en succé.Foto: Privat

Minimera alla sociala kontakter, lyder uppmaningen från myndigheter världen över till följd av coronaviruset.

28-årige Jeremy Cohen från New York lyder order men har trots det lyckats gå på dejt efter ett oväntat möte på ett hustak.

Nu pratar alla om den lyckade historien.

Fotografen Jeremy Cohen, 28, är en av många invånare i New York som tvingats hålla sig hemma till följd av myndigheternas uppmaningar om social distansering.

New York är hårt drabbat och siffrorna hittills lyder: 66 000 bekräftade fall – nästan hälften av landets totala antal, enligt Reuters – och 1 218 dödsoffer.

Isoleringen hindrade däremot inte den annars så sociale Jeremy Cohen från att bjuda Tori Cignarella, en okänd granne, på dejt utan att faktiskt träffas.

Och nu har deras dejthistoria blivit en snackis på Twitter, TikTok och Instagram samt i tidningar världen över.

Så gick det till

Men vi tar det från början:

En dag fick Jeremy Cohen syn på en ung kvinna som dansade på ett av hustaken i området i stadsdelen Brooklyn. Fotografen säger till Insider.com att människor tycks hänga på hustaken i större utsträckning under karantänen, men att det här var första gången han såg någon dansa på taket.

I brist på social kontakt bestämde sig Jeremy Cohen för att kontakta kvinnan.

Men hur?

Han tog fram sin drönare utrustad med kamera, tejpade fast sitt telefonnummer och flög sedan ner till kvinnans hustak med en enkel uppmaning: ”Messa mig?”

Vilket går att se i videon här:

https://twitter.com/jerm_cohen/status/1241773466111619079

”Skrämmande för mig”

En timme senare fick Jeremy Cohen också ett sms av grannen som visade sig heta Tori Cignarella.

”Hennes namn är Tori. Hon är söt, snäll och jag är så glad att jag träffade henne”, skriver han på Twitter.

Efter ytterligare några dagar genomförde de en gemensam middag, via videosamtal med Facetime, där de satt vid var sitt bord på var sitt hustak. Jeremy Cohen tog hjälp av Tori Cignarellas lägenhetskompis. Han överförde pengar till kompisen som i sin tur köpte all mat samt en flaska vin och dukade upp på hustaket.

– Jag har varit fast i min lägenhet ensam, så det är definitivt annorlunda mot mitt vanliga liv där jag är ute och överallt hela tiden, säger Jeremy Cohen i en intervju med Boredpanda om varför han gjorde som han gjorde.

– Att flörta är vanligtvis skrämmande för mig men efter att ha varit isolerad i min lägenhet i en vecka skrek jag efter social interaktion, fortsätter han.

Här kan man se delar av middagsdejten:

https://twitter.com/jerm_cohen/status/1242869549231456257

Hävdar att det inte är fejk

Videoklipp från Jeremy Cohens första kontaktförsök med drönaren, samt middagsdejten på taket, har fått rejäl spridning i sociala medier den senaste veckan. Många har hyllat tilltaget, medan andra har ifrågasatt om det verkligen var på riktigt och inte iscensatt.

Men Jeremy Cohen vidhåller att han och Tori Cignarella inte kände varandra sedan tidigare.

”Jag kan inte fatta att det här faktiskt funkade och ja, det är en riktig historia”, skriver han i ett inlägg på Twitter.

– Jag kan förstå att människor som ser det tror att det är fejk med tanke på ur oändligt många videoklipp med fejkhistorier det finns på nätet. Allt jag kan säga är att de som känner mig personligen vet att jag inte är tusen som genomför en stor lögn och låtsas som ingenting, säger han till sajten Mashable.

”Märkliga och mörka tider”

Fotografen från New York säger att han hoppas att historien kan skänka lite hopp i tider av isolering och karantän och de samhälleliga konsekvenserna av coronaviruset.

– Det känns bra att vet att folk hejar på mig, men desto viktigare är det att det ger människor något att tro på under dessa märkliga och mörka tider. Om den här historien skänker människor glädje blir även jag glad.

Jeremy Cohen uppmanar också andra att söka kontakt med människor, trots att de inte kan träffas rent fysiskt. 

– Det finns massvis med sätt att kommunicera med människor på tack vare teknologin, och allt finns en handlängd bort. Var kreativ, snäll, öppensinnad och kasta dig ut, säger han till Mashable.

Så gick det sen

Om det blev en andra dejt?

Jo då, men Jeremy Cohen tog det säkra före det osäkra och genomförde dejten inuti en isolerad plastboll. Under den andra dejten gick paret en promenad genom kvarteret, och möttes där av glada tillrop av grannar och andra förbipasserande.

https://www.instagram.com/p/B-SXQqpjEPE/

Huruvida Jeremy Cohen och Tori Cignarella kommer att träffas efter isoleringen återstår att se.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.  

Hon har isolerat sig med sin pojkvän som har coronaviruset – har lämnat Manhattan för Hamptons.