Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya massutbrott i USA – EU kan stoppa amerikaner

Spridningen av corona har ökat kraftigt i på flera håll i USA och nu växer oron för att smittan i landet ska växa, samtidigt ökar pressen på USAs President Donald Trump och hans inställning till viruset.
Smittotalen i landet fortsätter att stiga och USA har nu över 2,5 miljoner bekräftade fall av covid-19. Bara i Florida rapporterades det in närmare 9 000 nya fall under torsdagen. I landet var siffran 40 401 nya fall.
Foto: POOL/ABACA / STELLA PICTURES/POOL/ABACA
Anthony Fauci är bekymrad.
Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Covid-19-fallen i USA fortsätter att öka. 

Och det framför allt är unga amerikaner som ser till att smittotalen fortsätter stiga uppåt.

– Den överväldigande majoriteten av människorna som nu blir sjuka är unga, säger Anthony Fauci.

Samtidigt så kan EU stoppa resor från USA, skriver CNN.

USA:s ledande smittskyddsläkare Anthony Fauci är bekymrad. Smittotalen i landet fortsätter att stiga och USA har nu över 2,5 miljoner bekräftade fall av covid-19. Bara i Florida rapporterades det in närmare 9 000 nya fall under torsdagen. I landet var siffran 40 401 nya fall.

Och enligt Fauci så är det ungdomarna som ligger bakom den massiva ökningen. 

– Den överväldigande majoriteten av människorna som nu blir sjuka är unga, likt de människor du ser i tidningsklipp eller i folksamlingarna som har det roligt, säger han enligt New York Post

Han fortsätter: 

– Det folk verkligen måste inse är att, när du gör det så är du en del av processen, så om du blir smittad så kommer du att smitta någon annan. 

Ökar i 30 delstater

I 30 av USA:s totalt 50 delstater ökar antalet smittade, snarare än ligger stabilt eller sjunker. Värst drabbade är Florida, Arizona och Utah. 

Många av de som bekräftas smittade i södern är unga. Människor under 35 representerar nästan hälften av samtliga nya fall, enligt vicepresidenten Mike Pence. 

– Om det är ett meddelande som kommer fram i dag, så hoppas jag att det säger till unga amerikaner i dessa delstater, i det här landet, så är de en stor del av de nya fall som vi ser, säger Pence enligt New York Post.

EU kan stoppa resor från USA

CNN rapporterar att resande från USA sannolikt kommer att förbjudas inom kort. Enligt uppgifter till CNN så är EU:s 27 medlemsländer i praktiken överens om att verkställa förbudet.

På måndag kommer toppolitiker inom EU att träffas för att diskutera problemet.

Kommunikationsdirektör Jacob Lund om pågående studierna.
Representantshusets talman kritiserar Trumps Coronastrategi.
Nu detaljstuderas 20-30 läkemedel – och resultat väntas sommaren.