Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Närmare 50 procent fler döda i Italien i mars

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Milano på måndagen.
Foto: CLAUDIO FURLAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Milano på måndagen.
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA

Närmare 50 procent fler personer har dött i Italien i mars i år, jämfört med tidigare år.

Det skriver AFP på Twitter.

Här är den nya, dystra siffran för Italien:

49,4 procent fler personer har dött i landet under mars i år, jämfört med snittet för mars de senaste fem åren. Det motsvarar 25 354 fler personer än tidigare snitt, varav drygt hälften – 54 procent, eller 13 691 personer – var bekräftat sjuka i covid-19.

Det skriver nyhetsbyrån AFP, och hänvisar till officiell data.

Övriga dödsfall, 11 663 personer, som avviker från snittet tros också vara relaterade till corona. Enligt myndigheter kan de ha dött i covid-19 men aldrig testats, de kan ha dött av en ”indirekt effekt av viruset” eller blivit lidande av de extrema påfrestningarna på sjukvården.

Närmare 29 000 döda i Italien

Italien har drabbats hårt av coronaviruset, och var det första landet i Europa där smittspridningen tog ordentlig fart. Landet har näst flest dödsfall i världen, efter USA, med totalt 28 884 personer döda i covid-19.

Över 210 000 personer har smittats.

Samtidigt lättar nu Italien på sina restriktioner, efter att landet har varit nedstängt i 55 dagar. Fyra miljoner italienare väntas gå tillbaka till jobbet, samtidigt som parker öppnar igen och en del affärer får hålla öppet.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

Fick kämpa för att ens bli testad.