Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias uppmaning på Twitter: Bär ansiktsskydd

Melania Trumps vädjan om coronaviruset
Melania Trump har uppmanat folk att bära munskydd.Foto: CHRIS KLEPONIS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump och Melania Trump.Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Här uppmanar Melania Trump amerikaner att bära ansiktsskydd på allmänna platser.

I en video på Twitter säger USA:s första dam:

– Det är en rekommenderad riktlinje för att hålla oss alla säkra.

Presidenthustrun Melania Trump har engagerat sig i coronaviruset, och i att få amerikanerna att ta det på allvar och göra vad de kan för att förhindra smittspridningen.

Hon har tidigare uppmanat alla att bära ansiktsskydd.

”Jag ber alla att ta social distansering och att bära en mask/täcka ansiktet på allvar. Covid-19 är ett virus som kan spridas till vem som helst”, skrev Melania Trump på Twitter den 5 april.

Melania Trump i munskydd på Twitter

Nu trappar hon upp sina uppmaningar.

Presidenthustrun har lagt upp en video på Twitter där hon talar till det amerikanska folket och själv håller upp ett munskydd. Hon har också lagt upp en bild där hon har skyddet på sig.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1248277174072860672

I videoklippet säger hon:

– Samtidigt som CDC (Centers for Disease Control and Prevention, USA:s folkhälsomyndighet) fortsätter att studera spridningen av covid-19 rekommenderar de att folk bär tyg som täcker ansiktet i allmänna utrymmen där det kan vara svårt att upprätthålla social distansering, som i livsmedelsbutiker och apotek. Men kom ihåg: de ersätter inte vikten av att hålla social distans.

https://twitter.com/FLOTUS/status/1248249626949562368

”Hon tycker det är en bra idé”

Melania Trumps make, president Donald Trump, har dock ännu inga planer på att bära ansiktsskydd.

– Hon tycker det är en bra idé att ha mask, det tycker många. Jag skulle ha mask om jag trodde det var viktigt, sa han under en presskonferens i måndags.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.