Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias nya roll – när krisen slagit till

Se specialprogrammet om flockimmunitet med Niklas Svensson där bland andra överläkare Björn Olsen medverkar.
Melania Trump hyllar vårdpersonal i sociala medier.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Melania står i bakgrunden medan hennes man pratar – men tar desto mer plats i sociala medier.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Melania Trump har hörts ovanligt mycket under de senaste veckorna.

Den annars mycket tillbakadragna ”första frun” har använt sina sociala medie-kanaler till att hylla vårdpersonal och uppmana amerikaner till att bära ansiktsmask.

Washington Post noterar att hon ”verkar ha hittat sin röst” i coronakrisens USA.

Melania Trump fokuserar på ”fakta-baserad” information, och väljer att retweeta den amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten – CDC – snarare än sin man.

Hennes coronastrategi i sociala medier är ”ett gott tecken”, enligt Katherine Jellison, professor i historia vid Ohio University som forskar i USA:s ”första fruar”.

Hon säger att Melania, 49, är den av paret Trump som är mer inkännande när det kommer till vad som passar sig i sociala sammanhang.

”Hon vet hur viktigt det är

Via Twitter och Instagram har Melania Trump har bland annat lyft personer som jobbar inom samhällsnödvändiga yrken under coronapandemin och vidarebefordrat råd från CDC.

– Det är verkligen intressant att hon väljer att inte retweeta sin man, säger Lisa M. Burns, professor i media och kommunikation vid Quinnipiac University, till Washington Post. 

Melanias talesperson och stabschef, Stephanie Grisham, säger att presidentfrun ”vet hur viktigt det är att allmänheten får livsviktig information och följer de föreslagna riktlinjerna”.

– I en tid när social distansering är avgörande så sträcker hon ut en hand till det amerikanska folket via videos och sociala medier, säger Stephanie Grisham till tidningen.


Riktar sig till det amerikanska folket i ett tal