Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööfs inbjudan till Kristersson – till coronasamtal

Centerpartiets coronadrag: Vill bjuda in Ulf Kristersson.
Centerledaren Annie Lööf är just nu på mammaledighet. Anders W Jonsson är ställföreträdande partiledare.Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annie Lööf.Foto: FREDRIK WENNERLUND / FREDRIK WENNERLUND/STELLA PICTURES FREDRIK WENNERL

Annie Lööf, C, vill nu bjuda in Ulf Kristersson och Moderaterna till januaripartiernas förhandlingar om coronaåtgärder. 

Det skriver hon tillsammans med ställföreträdande partiledare Anders W Jonsson på DN Debatt

Coronakrisen har krävt kraftiga åtgärder från politiken och presskonferenserna har de senaste veckorna duggat tätt. Karensdagen har slopats, likaså läkarintygskravet vid sjukdom och de ekonomiska nödpaketen till svenska företag är av historiska mått. 

Men läget är extraordinärt – och kräver en bredare politisk samling. Det skriver Annie Lööf och Anders W Jonsson i DN Debatt. 

Centerprofilerna skriver att de har noterat att M agerat ”ansvarsfullt och konstruktivt” de senaste veckorna och vill bjuda in dem till samtal om det ekonomiska krispaketet som kan behöva sättas in.

”Kommer att krävas mer av oss”

De två centerprofilerna skriver att satsningarna som regeringen till sammans med C och L hittills tagit fram är historiska – men att de nog tyvärr inte kommer att räcka, och att det därför nu krävs en bred samling i politiken.  

”Samtidigt ska vi vara ärliga med att det kommer att krävas mer av oss, i form av krispaket och ekonomiska stimulanser, på både kort och lång sikt för att värna vårt land. För att lyckas med det på bästa sätt kommer det att krävas mer av samling, samförstånd och samarbete i svensk politik.”

Inom några timmar lämnade finansminister Magdalena Andersson (S) en skriftlig kommentar till TT gällande Centerpartiets förslag:

”Sverige befinner sig i en allvarlig kris. Regeringens utgångspunkt är att lyssna på alla förslag oavsett avsändare. Regeringen och samarbetspartierna har kunnat vara snabbfotade tack vare stort ansvarstagande från oppositionspartierna. Vi vill även fortsättningsvis arbeta med bred förankring i riksdagen och fördjupar gärna samarbetet med oppositionen.”

LÄS MER: Hit kan du vända dig med frågor om corona

LÄS MER: Näringstopparna: Så hård blir smällen mot ekonomin 

Jonas Sjöstedts (V) tunga kritik

Sjöstedts (V) tunga kritik: ”Ger mycket stor makt åt regeringen”