Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här trängs de – trots pandemin

Trångt på flera håll.

Trots skyltar om att inte trängas var stranden i Motala smockfull.

Ingen verkade bry sig om risken för smittspridning.

– Vi satt på en liten höjd ovanför och såg hur sandstranden fylldes på från båda håll, säger Lena Hägnevik som turistade i Motala.

Populära stranden Varamon i Motala fylldes till brädden av badsugna när solen gassade, något MVT skrivit om. Lena Hägnevik från Nynäshamn var i Motala för att stiga på en kanalbåt, men på grund av coronaviruset var turen inställd.

– Då blev det stranden i stället, berättar Lena.

Redan på torsdagsmorgonen var stranden välfylld och sällskapet placerade sig därför på en gräsplätt för att undvika smittspridning.

– Vi satt lite ovanför och såg ut över sandstranden, då tog jag en bild som visade att det var en del folk, säger hon.

Varamon på förmiddagen. Redan då var det en hel del människor på stranden.Foto: Läsarbild

Ingen sa ifrån

Lena berättar hur den långa stranden hela tiden fylldes på med människor. Trots att skyltar sattes upp om att inte ligga för nära för att inte sprida coronaviruset var det trångt i sanden. Innan sällskapet lämnade Varamon tog Lena en till bild.

– Den är tagen tre-fyra timmar efter den första och när vi gick därifrån fortsatte det välla in folk. 

Var det någon som sa till när folk låg för nära varandra?

– Nej, inte alls. Det var trångt i sanden nedanför oss och jag tänkte att de satt för nära, men precis då såg vi ytterligare en person trycka ner sig där. 

Bilder tagna med några timmars mellanrum. Sandstranden var fylld med mycket folk när Lena Hägnevik åkte därifrån.Foto: Läsarbild

 

Se mer

Galet många badgäster – kommun utlyser nödläge efter strandkaos.