Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kina har testat vaccin sedan i juli

Sverige ska delta i ett EU-gemensamt avtal med Astra Zeneca.
Kina har genomfört vaccinförsök på flera yrkesgrupper.Foto: TED S. WARREN / AP TT NYHETSBYRÅN
Personer i Peking.Foto: WU HONG / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I över en månad har Kina genomfört vaccinförsök på flera yrkesgrupper.

Däribland sjukvårdspersonal och gränspolis.

Nu är planen att skala upp testningen till fler grupper, meddelade Zheng Zhongwei, chef för landets hälsomyndighet, under söndagen, rapporterar The Guardian.

Kina har sedan i juli testat en vaccinkandidat på särskilda grupper som jobbar inom samhällsviktiga verksamheter efter att den kinesiska regeringen godkänt akutvaccinering.

Det uppgav chefen för den kinesiska hälsomyndigheten Zheng Zhongwei till statliga CCTV under söndagen, rapporterar The Guardian.

Yrkesgrupperna som fått vaccin är sjukvårdsmedarbetare och gränspoliser.

Regeringen godkände akutvaccinering

Vilket vaccin som testas vill de kinesiska myndigheterna inte svara på. Inte heller hur många som har testats sedan det godkändes den 22 juli, rapporterar South China Morning Post.

Zheng Zhongwei sa vidare att de nu planerar att skala upp testningen till andra yrkesgrupper inför höst och vinter. Grupperna som då blir aktuella är personer inom transport- och serviceyrken.