Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johnsons ord om läkarna: ”Jag är skyldig dem mitt liv”

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Carrie Symonds väntar hennes och Boris Johnsons första barn. Paret har varit separerade sedan Johnson insjuknade.
Foto: KGC-03 / STELLA PICTURES/KEN GOFF KEN GOFF

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson håller på att återhämta sig från covid-19 på sjukhus i London. 

Och han är mycket tacksam för sjukvårdspersonalens insats: 

– Jag är skyldig dem mitt liv, säger han till vänner enligt tidningen The Mirror

Påskafton blir den sjunde natten i rad som premiärminister Boris Johnson tillbringar på St Thomas sjukhus i London. Premiärministern vårdades tidigare på intensivvårdsavdelningen, men har nu fått lämna den för en annan avdelning och återhämtar sig sakta från sjukdomen. 

Enligt tidningen The Mirror har han sagt till vänner att han är skyldig sjukvårdspersonalen sitt liv, och hyllat den ”exemplariska vården” som han fått. 

– Jag kan inte tacka sjukvårdspersonalen nog, säger han enligt tidningen. 

Boris Johnson la tidigare upp en video från sin isolering i hemmet under sjukdomen.
Foto: BORIS JOHNSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Ringde sambon direkt

Johnson isolerade sig i sitt hem efter att ha uppvisat symtom och konstaterats smittad i slutet av mars. Efter tio dagar försämrades hans tillstånd och han lades in på sjukhus – och senare även intensivvårdsavdelning. 

Förflyttningen till IVA-avdelning var dock främst i förebyggande syfte, har Downing Street tidigare meddelat. Premiärministern behövde aldrig läggas i respirator utan klarade sig med syrgasbehandling.

När Johnson var frisk nog att lämna intensivvårdsavdelningen och fick tillbaka sin telefon att läkarna var det första han gjorde att ringa sin sambo Carrie Symonds, skriver The Mirror. Symonds är gravid med parets första barn och väntas föda inom några veckor. 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.  

LÄS MER: Hit kan du vända dig med frågor om corona