Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Idrottsilskan: ”Vart ska de ta vägen?”

Munskydd, maxantal i butiker och max fyra i sällskap i restaurang.
Erik Söderberg, ordförande för hockeyklubben IFK Täby HC.
Foto: Täby HC
Genrebild.
Foto: Ørn E. Borgen / TT NYHETSBYRÅN

Stockholms kommun ställer in all idrottsverksamhet – även för barn och unga.

I grannkommunen oroar sig hockeyklubben IFK Täby HC för ett liknande beslut.

– Vart ska de ta vägen?, säger klubbens ordförande Erik Söderberg.

På lördagen gav Stockholm besked om att stadens bibliotek, kulturskolan och idrottsanläggningar ska stänga fram till 24 januari.

Smittläget i Stockholm är mycket allvarligt. Därför har Stockholms stad beslutat att all verksamhet för alla åldrar är inställd på alla stadens idrottsanläggningar, inom- och utomhus”, skriver Stockholms stad på sin hemsida.

Erik Söderberg, ordförande för hockeyklubben IFK Täby HC, ställer sig kritisk till beslutet:

– Man har i grunden sagt att det är viktigt för barn och ungdomar att idrotta och röra på sig. Men nu helt plötsligt ska man bara stänga ner allt, säger han och fortsätter.

– Det värsta är de barn som har dåliga hemförhållanden som har idrotten som ett andningshål, kvällsträningarna som gör att de håller sig borta från droger, kriminalitet och gäng! Var ska de ta vägen?

”Folk är sjuka som normalt”

På lördagen kommer beskedet att även Täby stänger ner idrottsverksamheten. Detta efter att kommunen varit i kontakt med Riksidrottsförbundet som i sin tur för diskussioner med Svenska Ishockeyförbundet.

Inför beslutet konstaterade Erik Söderberg att man kommer respektera det, oavsett vad det skulle bli.

Han menar samtidigt att det finns sätt att minska smittorisken utan att stänga. I hans klubb har man till exempel stängt omklädningsrummen sedan i måndags. Barnen kommer omklädda, kliver på isen och går ur hallen så fort träningen är över.

– Om vi tittar på närvarostatistik är folk sjuka som normalt, men det är inte högre än vad det var förra året.


Se också:

De nya restriktionerna, och uppmaningarna om att avstå från mellandagsrea kom för sent. Det säger Karin Johansson, vd för branschorganisationen Svensk handel. Men butiker kommer att ta sitt ansvar, tror hon.
80 000 doser i veckan ska fördelas.