Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här jobbar prins Daniel hemifrån i Haga slott

Kungens tal till svenska folket med anledning av coronasmittan.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Här jobbar prins Daniel hemifrån, i Haga slott, på grund av smittrisken för corona – precis som tusentals andra svenskar. 

Samtidigt oroar sig hovet för det svenska folket och näringslivet. 

– Det tror jag är en oro som delas av hela svenska folket och kungafamiljen följer självklart utvecklingen, säger hovets pressansvariga Margareta Thorgren. 

Nu gör prins Daniel precis som andra svenska över hela landet – jobbar hemifrån för att minska smittspridningen av det nya coronaviruset covid-19. 

Fredagens schema innebar bland annat ett telefonmöte med styrelsen för Sveriges unga företagare. 

”Det tror jag är en oro som delas av hela svenska folket”

Prinsen uttrycker oro över båda små och stora företags utsatthet i coronakrisen. 

– Det tror jag är en oro som delas av hela svenska folket och kungafamiljen följer självklart utvecklingen och det gäller för alla som är drabbade. Både individuella människor och stora organisationer och företag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren

På prins Daniels arbetsbord, som finns i Haga slotts bibliotek, finns ett svartvitt fotografi av kronprinsessan Victoria i bröllopsklänning. 

Allt fler svenskar, framför allt i storstäderna flyttar hem sina kontor för att undvika smittspridningen samtidigt som man försöker hålla Sverige flytande. Det gäller även kungafamiljen som fått förändra sitt sätt att arbeta när social kontakt bör undvikas. 

– Det är egentligen precis som många andra i Sverige, många andra företag och organisationer ställer ju om i det här rådande läget för att kunna jobba på ett nytt sätt. Det gäller även för kungafamiljen som jobbar hemifrån och som jobbar mer digitalt. Det innebär att man jobbar annorlunda med planerade möten, som att möten som kanske skulle vara fysiska sker helt digitalt och så arbetar man mer via telefon, säger Margareta Thorgren. 

”Viktigt att hjälpa till att minska smittspridning”

Är prins Daniel orolig för sin egen hälsa? 

– När det gäller kungafamiljen är det viktigt att man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det gör kungafamiljen. Det är viktigt att hjälpa till att minska smittspridningen.

LÄS MER: Så mycket har de största fonderna tappat i värde 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

Då finns ett vaccin • Hör Jimmie Åkesson, Jonas Sjöstedt, Nyamko Sabuni och Ebba Bush • Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten svarar på frågor