Han tatuerar sig själv – en för varje dag i karantän

Storbritannien är i karantän på grund av coronaviruset och människor får inte gå ut mer än för att handla. 

Chris Woodhead, 33, har kommit på ett sätt att sysselsätta sig själv:

Han tatuerar sig själv – en för varje dag i karantän. 

En tatuering för varje dag i karantän?

Ja, det håller Chris Woodhead från nordöstra London i England fast vid. 

När tatueringsstudion där Chris Woodhead arbetar stängde ner på grund av coronaviruset isolerade han sig själv med sin gravida fru Ema – och bestämde sig för att göra en ny tatuering för var dag som karantänen pågår, skriver BBC

40 nya tatueringar – hittills

Under uppväxten var han besatt av den tungt tatuerade amerikanska punkscenen och upptäckte senare Duncan X, en ikon inom brittisk tatuering, som gjorde sig populär genom att bara använda starkt, svart bläck för att skapa samtida illustrationer. 

– Duncan X tatuerade mig när jag var 19 och sedan började min bästa kompis med tatuerande och använde mig som en kanvas – han gjorde mer än 400 stycken på mig, säger han till BBC. 

I början av karantänen hade Chris Woodhead omkring 1 000 tatueringar på kroppen – nu är han uppe i ytterligare 40 och börjar få slut på plats. 

https://www.instagram.com/p/B_CzKRBlh8y/?hidecaption=true

Så väljer han motiv

Chris Woodhead har bland annat tatuerat in en tiger för Joe ”Exotic” – huvudpersonen i Netflix dokumentärserie ”Tiger king”, och en annan med bokstäverna NHS, National Health Service, vårdpersonalen i Storbritannien. 

– Det jag tycker är så otroligt ledsamt är att det krävts en sådan här situation för att folk ska uppskatta NHS och inse att deras jobb är otroligt tufft, säger Chris Woodhead. 

Varje eftermiddag mellan två och fyra sätter han sig ned och ritar på en design inspirerad av sin nuvarande situation. 

– Jag finner tatuerandet terapeutiskt. Just nu ritar jag det jag tänker på och just nu är det inte mycket annat än den monumentala krisen, säger Chris Woodhead.

https://www.instagram.com/p/B-R_SsvFoN2/

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

De har spelat in musikvideo hemifrån – med bara mobilerna och webbkamerorna