Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunbergs stöd till barnen i coronakrisen

Därför kommer olika uppgifter från Tyskland och Storbritannien.
Greta Thunberg svarar på barnens frågor på fredag den 3 april.Foto: Min Stora Dag/Pressbild
Greta Thunberg har själv aspergers syndrom och kommer bland annat prata om detta under frågetstunden.Foto: ALAIN ROLLAND/ IMAGEBUZZ/ BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN
”Det här är svåra tider för många och det kan vara extra jobbigt för barn med olika svårigheter, som allvarliga sjukdomar eller diagnoser”.Foto: VIRGINIA MAYO / AP TT NYHETSBYRÅN

Miljökämpen Greta Thunberg bjuder in barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser till en frågestund på Youtube.

Det är en del av initiativet Min stora dag, och förhoppningen är att stötta många av de barn som till följd av coronakrisen nu tvingas stanna hemma.

– Det här är svåra tider för många och det kan vara extra jobbigt för barn med olika svårigheter, säger hon i ett pressmeddelande.

På fredag den 3 april svarar Greta Thunberg på barnens egna frågor – bland annat om klimatet och om hur man kan rädda världen.

Syftet är att finnas till för de barn som just nu isoleras i hemmet eller på sjukhus på grund av faktorer som exempelvis ökad smittorisk och infektionskänslighet

– Det är med stolthet och glädje som vi på Min Stora Dag presenterar samarbetet med Greta. Det finns så många barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser som kämpar i en tuff vardag, inte minst i dessa utmanande tider, och som nu kommer få en härligt peppande och kraftgivande paus tillsammans med Greta, säger Min Stora Dags generalsekreterare, Jennifer McShane i ett pressmeddelande.

”Det här är svåra tider”

Greta Thunberg själv förklarar också varför hon vill vara med och hjälpa de barn som just nu kan ha det svårt.

– Det är en stor ära att få jobba tillsammans med Min Stora Dag. Det här är svåra tider för många och det kan vara extra jobbigt för barn med olika svårigheter, som allvarliga sjukdomar eller diagnoser. Jag ser mycket fram emot fredag och hoppas att det här blir ett varaktigt samarbete, säger Greta Thunberg.

Gretas personliga hälsning 

Thunberg har redan nu också skickat en hälsning på Min stora dags Facebook-sida.

– Jag vet att många av er måste stanna hemma just nu och det kan vara väldigt långtråkigt. Därför vill jag tillsammans med Min stora dag planera något kul. 

– Vi kommer prata om hur vi kan rädda miljön hemifrån och hur jag ser på mina diagnoser och massa annat kul, fortsätter hon.

Initiativet Min stora dag har startats just på grund av coronakrisen. Den första frågestunden hölls den 20 mars då Tobbe Trollkarl medverkade.

Greta Thunbergs frågestund börjar på fredag 3 april klockan 12.00 och sänds på Min stora dags Youtube-sida.

 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt. 

Greta Thunberg protesterade i Bryssel

Greta Thunberg protesterade i Bryssel