Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gick på coronafest i protest – har smittats

Klotter på en trottoar i tyska Bayern.Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Festande ungdomar på Spring break i Florida 17 mars.Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

En person har smittats med coronaviruset efter att ha deltagit i ett så kallat coronaparty. 

Festdeltagarna trodde de inte kunde smittats med viruset och de var oövervinnliga. 

Land efter land uppmanar sina invånare till att ha avstånd mellan varandra och att vara försiktiga. Men trots uppmaningarna att samlas för att ha coronafester, där man festar med andra ungdomar och trotsar den sociala distanseringen och i Tysklands samlas ungdomar och hostar på äldre och skriker corona. 

– Det är otroligt att ett antal sådana här grupper skapas, säger Markus Söder, ministerpresident i Bayern till nyhetsbyrån AP.

Just fenomenet coronafester har spridit sig över hela världen och nyligen arrangerades det en sådan fest i delstaten Kentucky i USA. Deltagarna ska enligt CNN ha sagt sig vara oövervinnliga. Men riktigt så oövervinnliga var inte deltagarna, då en av dem har smittats.

– Det här gör mig förbannad, vi måste vara bättre än så, säger Kentuckys guvernör Andy Beshear till CNN

Ungdomar hårt drabbade i USA 

Antalet coronafall i USA ökar kraftigt och över 55 000 fall har bekräftats. I USA är 20 procent av de som vårdas på sjukhus för smittan mellan 20 och 44 år. Och i New York City, som är en av de värst drabbade städerna i USA, är över 50 procent av alla som smittats mellan 18 och 49 år. 

– Demografin är väldigt annorlunda i USA jämfört med andra länder, säger Jerome Adams, chef för USA:s folkhälsomyndighet, PHSCC, till CNN. 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.