Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tor skänkte hela lagret av munskydd: ”Fantastiskt”

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Tor Westerberg skänkte hela butikens lager av munskydd till sjukhuset.Foto: Monika Nilsson Lysell / Länstidningen i Södertälje
”Vi måste som samhälle ställa upp och visa medmänsklighet”, säger Tor Westerberg.Foto: Monika Nilsson Lysell / Länstidningen i Södertälje
Fräck stöld på Örnsköldsviks sjukhus – all handsprit försvann.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här är coronanyheter från landet runt.

Tor skänkte hela lagret av munskydd till sjukhuset: ”Måste visa medmänsklighet”

När butikssäljaren Tor Westerberg pratade med en vän som jobbar på akuten i Södertälje väcktes idén om att hjälpa sjukhuset med material. Därför har Södertälje färghandel där han jobbar nu skänkt hela lagret av munskydd, det skriver Länstidningen Södertälje. 

– Jag hoppas att andra också gör vad de kan. Vi måste som samhälle ställa upp och visa medmänsklighet, säger Tor Westerberg lugnt till Länstidningen Södertälje.

På Södertälje sjukhus är man tacksamma för Tor Westerbergs initiativ.

– Dessa kan komma väl till användning. Vi är tacksamma för donationer som dessa. Det är helt fantastiskt vad människor och företag gör! säger Marie Pårs Edgren, kommunikatör på Södertälje sjukhus till Länstidningen Södertälje. 

Läs mer på Länstidningen Södertälje. 

 

Fräck stöld på Ö-viks sjukhus – all handsprit försvann: ”Det som skedde är hemskt”

Det var på tisdagen förra veckan som akuten i Örnsköldsvik fick ett större antal flaskor innehållande handsprit.

Bara ett par dygn senare upptäckte avdelningschefen Liza Håkansson och ytterligare någon anställd att handspriten var borta, det skriver Örnsköldsviks Allehanda. 

– Det som skedde är hemskt. Det som skedde när någon eller några tog för sig av handspriten satte ju oss på akuten i ett väldigt tråkigt läge, säger Liza Håkansson, chef på akutavdelningen på Örnsköldsviks sjukhus. 

Läs mer på Örnsköldsviks Allehanda. 

 

Östersunds kommunalråd i frivillig hemmakarantän – efter abrupt hemresa från Bali

Östersunds kommunalråd Bosse Svensson (C) blir sittande i villan hemma i Brunflo de närmsta två veckorna. Han har satt sig själv i hemmakarantän efter en abrupt hemresa från Bali i måndags, dit han hade rest med hela familjen för att fira sin 60-årsdag, det skriver Länstidningen Östersund. 

– Jag och min familj satt på ett flyg hem i 18 timmar i måndags. Det betyder att vi sätter oss i hemkarantän i två veckor för att inte ta några risker att smitta ner någon, säger han.

Läs mer i Länstidningen Östersund. 

 

Kan förlora miljoner – SCA, Kubal och Emhart mobiliserar mot corona

Miljontals kronor står på spel för de tunga industrierna i Sundsvall. SCA och övriga industrijättar i stan mobiliserar för att möta hotet från corona, det skriver Sundsvalls Tidning. 

– Vi planerar för minimal bemanning, hur vi ska klara produktionen om många blir sjuka, säger Kubals vd Oscar Johansson till tidningen. 

Läs mer i Sundsvalls tidning. 

 

Folkomröstningen riskerar att skjutas på framtiden. 

Söndagen den 29 mars ska invånarna i Arboga rösta om byskolan i Medåkers ska finnas kvar. Nu kan coronaviruset sätta käppar i hjulen eftersom riskgrupperna inte kan gå och rösta. Ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på torsdagseftermiddagen ska behandla frågan och kommunfullmäktige tar senare på kvällen beslut om vad som ska hända. En trolig utgång är att omröstningen får ske vid ett senare tillfälle, skriver Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Läs mer på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. 

 

Butiker och restauranger pressas hårt av coronaviruset - friska nynäshamnare uppmanas att gå ut och stötta 

Besöken på restauranger, butiker och hotell i Nynäshamn minskar dramatiskt i coronasmittans spår. De ekonomiska konsekvenserna går inte att förutspå i nuläget, men nedgången skapar stor oro, säger Paulin Sunesson, stadskärneföreningen, det skriver Nynäshamnsposten. 

 Både föreningen och kommunens näringslivschef Jonas Karlsson uppmuntrar nu friska nynäshamnare att passa på att ge sig ut och upptäcka sin stad.

Läs mer på Nynashamnsposten. 

 

1 000 personer hemma från jobbet – regionrådets plan

Tio procent av Region Dalarnas anställda är just nu hemma från jobbet. Samtidigt går man i väntans tider på ett eventuellt, men förmodat, kraftigt coronautbrott i Dalarna.

Nu vill regionstyrelsens ordförandet Ulf Berg (M) införa coronatester på personalen, skriver Dalarnas Tidningar.

– Vi kan inte ha en massa folk hemma med en liten vårförkylning i det här läget, säger han till DT. 

Läs mer på dt.se. 

 

BB-ockupationen lämnar Sollefteå sjukhus efter tre år – ska ockupera hemifrån

Sedan förlossningen och BB i Sollefteå lade ner har ockupanterna suttit i sjukhusentrén. Vid lunchtid på onsdagen gick de i hemkarantän på grund av smittorisken. Den som vill ockupera ska nu göra det hemifrån, skriver 

– Vi är många som lärt känna varandra genom ockupationen och haft trevligt här tillsammans. Så lite vemodigt känns det, säger Karl-Erik Lundström som ockuperat ungefär 300 nattpass sedan januari 2017 till Allehanda.se.

Läs mer på Allehanda.  

 

Kommunen stoppar alla semestrar för vård- och omsorgspersonal under coronakrisen

Ingen semester för vård- och omsorgspersonal fram till april - det beskedet lämnade Örebro kommun under en presskonferens på onsdagen, det skriver Nerikes Allehanda. 

- Och det har inte kommit några reaktioner från personalen på det än. All personal jobbar och sliter för att vår verksamhet ska rulla på, vi har en verksamhet som rullar dygnet runt, säger förvaltningschefen Annika Roman.

Läs mer på NA.

 

Miljardprojektet Norrtälje Hamn och brobygget kan påverkas av corona

Byggandet av den nya stadsdelen Norrtälje Hamn startade upp år 2015 och ska vid färdigställandet ge plats för 5000 personer. Den nya stadsdelen byggs i tre etapper och samtliga projekt i första och andra etappen är påbörjade eller färdigbyggda. De sista husen i andra etappen beräknas vara färdigbyggda år 2025 och hela stadsdelen klar 2030. Nu återstår 17 av totalt 20 kvarter. Nyligen inleddes bygget av den omtalade bron, Havslänken, vars produktion nu kan påverkas av rådande kris.

Läs mer på Norrtelje Tidning. 

 

Apotea hinner inte med – måste rekrytera hundratal till Morgongåva

Situationen är extrem för Apotea under rådande coronapandemi. Nätapoteket har börjat med nattskift och för att möta den tredubblade volymen räknar vd:n och grundaren Pär Svärdson med att det kommer anställas ett hundratal personer till Morgongåva inom två veckor. Dessutom berättar han att Apotea har kontaktat flera företag i regionen, som det går svårare för under coronapandemin. Tanken där är att se om det går att låna in arbetskraft.

– Vi har sagt att vi skulle kunna låna personal av dem. Om ett företag plötsligt fått väldigt lite jobb och riskerar att säga upp sin personal, då kan vi ta över den i några veckor till de är i gång igen. Då kan det bli en win-win för båda parter, säger Pär Svärdson till Sala Allehanda.

Läs mer på Sala Allehanda.

Spöklikt i butiker – nu kan öppettiderna kortas 

En stark oro sprider sig bland butiksinnehavare i Valbo köpcentrum när antalet kunder i butikerna sjunker, skriver Gefle Dagblad. 

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har jobbat inom handeln i många år. Jag kunde räkna antalet kunder i butiken på ena handen i går. Det är tyst och tomt, säger Helen Skoglund på butiken B-young.

Nu får butikerna tillåtelse att korta sina öppettider.

Läs mer på Gefle Dagblad:  

 

Bo Gustafssons företag tillverkar alcogel under coronakrisen – 500 kilo handsprit åt gången.