Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-rådgivaren: Trump brydde sig inte om corona

Presidenten har utlovat ett vaccin innan slutet av året.
USA:s president, Donald Trump.Foto: ALEX EDELMAN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Olivia Troye var tidigare säkerhetsrådgivare åt USA:s vice president Mike Pence.Foto: Republican Voters Against Trump/ Skärmavbild från Twitter

Olivia Troye, tidigare topprådgivare åt vice presidenten Mike Pence, riktar stark kritik mot Donald Trump.

I en ny video säger hon att presidenten inte brydde sig när covid-19 bröt ut, rapporterar CNN.

– Trump brydde sig bara om valet, säger hon i klippet.

Olivia Troye lämnade Trump-administrationen i slutet av juni. Innan dess arbetade hon som säkerhetsrådgivare åt vice presidenten Mike Pence. Hon var även Pences högra hand i arbetet med coronakrisgruppen.

I en ny video har Olivia Troye nu gått ut med hård kritik mot Donald Trumps hantering av coronakrisen, rapporterar CNN.

– Mot mitten av februari visste vi att det inte var en fråga huruvida covid skulle bli en stor pandemi här, det var ett faktum då. Men presidenten lade dövörat till, för hans största huvudbry var att vi befann oss i ett valår, och hur det skulle påverka det som han ansåg var hans framgångar, säger Olivia Troye i videon som publicerats av ”Republikanska väljare emot Trump”.

Troye: Trump var glad att slippa skaka hand

Enligt Olivia Troye ska presidenten vid ett tillfälle ha påstått att coronakrisen var ”en bra sak”. Detta eftersom han då skulle slippa skaka hand med människor, skriver CNN.

Olivia Troye är inte den första politikern som kritiserat Trump för hanteringen av pandemin. Sedan Bob Woodward släppte sin nya bok, där det framkommer att Trump medvetet spelade ner viruset, har många röster gjort sig hörda. 

Däremot lyfts Olivia Troyes vittnesmål som särskilt tungt, eftersom hon jobbat så nära coronakrisgruppen. 

Vita husets svar

CNN har pratat med Vita husets pressekreterare Judd Deere om Olivia Troyes vittnesmål. Deere kallar Troye för en ”missnöjd tidigare kollega”, som ”aldrig var i privata möten med presidenten”.

– Hennes påståenden har ingen grund i verkligheten och är rätt och slätt felaktiga, säger Deere till CNN.

Bidens kritik mot Trump om vaccinen.