Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurmarknaderna i Kina öppna igen

Microsoft-grundaren förutspådde coronaviruset – uttalar sig om spridningen i CNN.
Invånare som kunnat återvända till Peking efter att ha suttit i karantän i Hubei
Foto: NG HAN GUAN / AP TT NYHETSBYRÅN
En bur med hundar på en marknad i Yulin inför hundköttsmarknaden år 2015.
Foto: ANONYMOUS / AP IMAGES FOR HUMAN SOCIETY INTERNATIONAL AP IMAGE

I Kina har livet börjar återgå till det vanliga, efter att delar av covid-karantäner hävts och befolkningen uppmanas återvända till arbetet.

Det normala innebär också att marknader där levande djur säljs som föda åter har öppnat – trots dess kopplingar till det nya coronaviruset.

Brittiska Mail on Sunday publicerar bilder på hundar och katter i burar tagna under lördagens matmarknader.

Öppna marknader där levande djur hålls i burar för att säljas som föda förekommer på flera platser i Kina. I staden Yulin i Guangxi i södra Kina hålls varje år en hundköttsfestival.

Coronaviruset SARS-Cov-2 har spårats till en fiskmarknad i staden Wuhan där vilda djur, bland annat fladdermöss, såldes. Den marknaden, liksom många andra runtom i landet, har varit stängda sedan smittan började spridas på allvar i början av året.

Brittiska Mail on Sunday rapporterar i dag att ”tusentals kunder” samlats på djurmarknader i Kina sedan landet började lätta på restriktionerna i veckan.

”Alla tror att utbrottet är över”

Tidningen publicerar bilder på hundar och katter i burar i staden Guilin, cirka 40 mil norr om Yulin, i Guangxi.

– Alla här tror att utbrottet är över och säger att det inte är något att oroa sig för. Det är ett utländskt problem nu, så som de ser det, säger Mail on Sundays korrespondent i Kina.

– Marknaderna har gått tillbaka till att skötas på exakt samma sätt som innan coronaviruset, den enda skillnaden är att säkerhetsvakter försöka stoppa de som försöker ta bilder, vilket inte skulle ha hänt förut.

Donald Trump om coronaviruset och Kina

Trump om coronaviruset: ”Jag vet var det kom ifrån – det kom från Kina”.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.