Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronafallen fortsätter att öka i USA och Europa

Läkaren i Uppsala: Överväg nedstängning och utegångsförbud
Under torsdagen bekräftades 109 858 coronafall i USA.
Foto: KATHY WILLENS / AP TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.
Foto: TASS / DMITRY FEOKTISTOV/TASS/SIPA USA SIPA USA

Coronafallen fortsätter att öka runtom i världen.

Under torsdagen registrerades 109 858 nya fall i USA – vilket är högsta antalet under ett dygn i landet, enligt NBC News.

Fallen ökar även snabbt i Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

USA är det land i världen som har flest coronafall bekräftade och flest coronarelaterade dödsfall. Mer än 236 000 människor dött i landet med bekräftad covid, enligt NBC.

På flera håll i landet varnar nu sjukvården för att antalet covidpatienter ökar i en sådan takt att situationen snart kan bli ohållbar.

”Ljus i slutet av tunneln”

Men det är inte bara i USA som smittspridningen ökar.

Under torsdagen infördes nya skärpta restriktioner i Storbritannien, samtidigt som 21 141 nya fall bekräftades i landet, enligt The Guardian.

”Jag förstår att de här åtgärderna är tuffa men de är tidsbegränsade. Det finns ljus i slutet av tunneln och vi kommer att ta oss igenom detta tillsammans”, skriver premiärminister Boris Johnson på Twitter.

Ökad toalettpappersförsäljning

Nya restriktioner kommer även att införas i Frankrike under fredagen. Under torsdagen registrerades 58 046 nya coronafall i landet– vilket är högsta antalet fall under en dag, enligt Reuters.

Högsta antalet nya fall under ett dygn bekräftades även i Tyskland på torsdagen, då 19 990 fall registrerades enligt Robert Koch Institute.

Den ökade smittspridningen märks bland de tyska konsumenterna som likt i våras har börjat köpa på sig mängder av hygienartiklar, som toalettpapper, och bakningsingredienser, enligt Reuters.

Smittspridningen fortsätter öka – skärpta råd införda i flera regioner

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.