Coronadeppig? Här är 3 glada besked

Här dansar poliserna – vill sprida glädje under coronatider.

Behöver du höra något som känns upplyftande? 

Här är tre saker i kategorin. 

För första gången på 30 år syns Himalaya 

På grund av föroreningar i luften har invånare i delar av Indien inte kunnat se bergskedjan Himalaya på över 30 år. Men efter att landet nu stängts ner på grund av corona och utsläppen därför minskat så syns nu de mäktiga bergen i bland annat Kashmir igen, skriver Independent.

På sociala medier delar nu invånare med sig av de vackra bilderna. 

https://twitter.com/covsinghtj/status/1246100649957343232https://twitter.com/khawajaks/status/1246457742690340871

Forskare har tagit fram smart återvinning

Håll i dig nu. Efter att ha gått igenom 100 000, ja du läste rätt, olika mikroorganismer för att hitta den rätta kandidaten fann till slut forskare en som vanligtvis trivs i en vanlig bladkompost. Efter forskarnas analyser och muteringar på fyndet kan nu bakterien bryta ner petflaskor snabbare. 

Dessutom bryts plasten ner på ett sätt som gör att man också kan skapa nya flaskor av de gamla - utan att tumma nämnvärt på kvalitén, skriver The Guardian.  Med vanlig teknik brukar för det mesta återvunna plastflaskor bara kunna användas vidare till textilier, inte till nya flaskor. 

Det går på bara några timmar och experter säger att det är ett stort framsteg. 

Nu hoppas man att den upptäckten av den lilla lilla organismen ska göra stor skillnad och att modellen ska sättas i produktion i större skala år 2024-2025. För att det ska gå så snabbt som möjligt har man gått ihop med bland andra jättarna Pepsi och Loreál.

Länderna som klarat sig bättre

Nya Zeeland med ungefär 4,8 miljoner invånare har klarat sig med endast ett dödsfall och runt 1200 smittade. På Malta har ingen dött och i Slovakien är siffran två. Flera länder i Afrika har också låga eller inga konstaterade dödsfall. 

I Spanien som varit hårt drabbat säger premiärministern Pedro Sanchez nu också att man nått kulmen. Därmed kommer landet snart att häva den stängningen av landet och lätta på restriktionerna.

Fler glada nyheter? Här har vi samlat alla de senaste. 

Det gör kändisarna i karantän

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.