Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronabrottsling dömd: Spottade mot polismän

Mannen dömdes i Olso tingsrätt till 75 dagars fängelse.Foto: OLLE SPORRONG

En man i Norge har spottat mot poliser och hotat smitta dem med coronaviruset.

Nu har han dömts till fängelse, rapporterar Dagbladet.

Det var den 14 mars som polisen i Oslo var på väg att avvisa en man för att störa den allmänna ordningen.

När poliserna närmade sig ska mannen ha sagt ”corona” och spottat mot poliserna. De två poliserna ska då ha backat och tagit på sig munskydd, skyddsglasögon och engångshandskar.

Poliserna lyckades få fast mannen som då bet en av dem i överarmen och försökte skalla den andra. Mannen ska även ha fortsatt ha hotat de båda poliserna.

Dömdes till fängelse

Mannen åtalades för våld och hot mot tjänsteman och dömdes till 75 dagars fängelse i Oslo tingsrätt. Mannen ska även stå för rättegångskostnader, rapporterar Dagbladet.

Man skriver i domen att mannens beteende var ”hänsynslöst” i en tid med mycket osäkerhet när det gäller allvaret i coronapandemin. Vidare menar man även att mannen orsakade mycket rädsla i och med att han hotade med att smitta poliserna.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

Anders Wallensten om varför Sverige skiljer sig från andra nordiska länder

I en intervju svarade Anders Wallensten från Folkhälsomyndigheten på frågan om varför Sverige skiljer sig så mycket från de andra nordiska länderna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.