Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kramen fångad på bild – efter Corazza Bildts kritik

Kramen mellan Ulf Kristersson och Anna Maria Corazza Bildt fångades på bild. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES FREDRIK WENNERLUND

Anna Maria Corazza Bildt petades från M:s kandidatlista till EU – och gick till attack mot sin partiledare på Twitter:

"Kanske ännu mer besviken över att Ulf Kristersson inte ens vågade hälsa på mig."

Men bilder från händelsen visar hur de två kramas.

I en månad har det stått klart att Moderaterna – anförda av en utpekad "gubbliga" som Expressen tidigare rapporterat om – varit på väg att peta Anna Maria Corazza Bildt, ett av partiets toppnamn i EU-parlamentet.

På lördagen, när M höll partiråd och nomineringsstämma på Clarion Hotel Arlanda slogs spiken i kistan när partiet röstade igenom en kandidatlista för nästa års val till Europaparlamentet där Anna Maria Corazza Bildt saknades.

Efter omröstningen gick Corazza Bildt till hård kritik mot sin partiledare Ulf Kristersson.

https://twitter.com/AnnaMariaCB/status/1065959355089076225

 

Anklagelsen: Vågade inte ens hälsa

I en tweet skrev hon: "Självklart mycket besviken över att en majoritet lyckades kasta ut mig helt. Och kanske ännu mer besviken över att Ulf Kristersson inte ens vågade hälsa på mig".

Men bilder från händelsen ger ett annat perspektiv.

En bild tagen av TT:s fotograf fångar ett ögonblick där Ulf Kristersson är på väg att omfamna en leende Anna Maria Corazza Bildt.

– Bilden är tagen när vi kom dit. Då hälsade vi, som man brukar göra mot sin partiledare. Min tweet handlade om vad som skedde efter, och det står jag fast vid till hundra procent, säger Corazza Bildt och fortsätter:

– Han hälsade inte alls, ingenting, han bara gick. Det är vad min tweet handlar om.

Anna Maria Corazza Bildt har kallat till pressträff på måndag, där hon bland annat kommer att ge besked om sin framtid inom partiet och inom politiken.

– Nu tar jag en helg hemma med familjen och samlar mig. Sedan blickar jag framåt mot det nya livet, och det ska jag berätta mer om på måndag, säger Corazza Bildt.

Expressen har varit i kontakt med Moderaternas pressavdelning som påpekat bildernas existens, men som har avböjt att kommentera händelsen ytterligare.

Corazza Bildt har haft stort väljarstöd. I det senaste valet till Europaparlamentet 2014 kryssade 16,4 procent av de moderata väljarna henne – vilket innebar 87 000 kryss, flest av alla M-politiker – och fem år tidigare kryssades hon av 14 procent.

Intern kritik mot Corazza Bildt

Samtidigt har det funnits intern kritik om bristande samarbetsförmåga och en hårdför ledarstil. Tidigare i november publicerade Aftonbladet uppgifter inifrån där Corazza Bildt anklagades för att ha behandlat sin personal illa och bemött andra parlamentariker på dåligt vis.

– Det finns inget konkret, jag har inte sett några fakta. De har haft alla möjligheter att ta det här direkt med mig i stället för att kontakta Aftonbladet, svarade Corazza Bildt då.

– Och tyvärr ger man sig på en stark kvinna. Jag tror att många känner igen sig i det här. Jag är förvånad och ledsen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!