Presidentens rådgivare Kellyanne Conway. Foto: Jim Lo Scalzo / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNPresidentens rådgivare Kellyanne Conway. Foto: Jim Lo Scalzo / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Presidentens rådgivare Kellyanne Conway.

 Foto: Jim Lo Scalzo / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kellyanne Conway med sin man George Conway. Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅNKellyanne Conway med sin man George Conway. Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅN

Kellyanne Conway med sin man George Conway.

 Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅN
President Donald Trump. Foto: Christy Bowe / POLARIS/IBLPresident Donald Trump. Foto: Christy Bowe / POLARIS/IBL

President Donald Trump.

 Foto: Christy Bowe / POLARIS/IBL

Conways man väntas få toppjobb av Trump

Publicerad

Donald Trump väntas utse sin rådgivare Kellyanne Conways man, George Conway, till en ledande position på justitiedepartementet.

Conway kommer i så fall att vara den som ser över presidentens juridiska konflikter.

Det rapporterar flera amerikanska medier.

Källor till ABC News säger att USA:s president har för avsikt att utse George Conway att leda justitiedepartementets civila avdelning.

Om uppgifterna bekräftas innebär det att Kellyanne Conways make kan bli ansvarig för den avdelning som hanterar de juridiska utmaningar och konflikter som Trumpadministrationen råkar ut för. Till exempel presidentens kontroversiella inreseförbud – som flera domstolar redan har dömt ut.

Det är dock en position som måste godkännas av senaten.

Trump utser framträdande advokat

George Conway beskrivs som en framträdande, republikansk advokat. Han gick på Harvard college och tog sin juridikexamen vid Yale universitet. Conway är delägare i byrån Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, där han har jobbat i 28 år.

Han har representerat ett antal kända klienter, som nationella ligan för amerikansk fotboll och tobaksjätten Philip Morris, skriver CNN. I ryggen har han också flera högprofilerade fall – både på federal nivå och delstatsnivå.

Kellyanne Conway med sin man George Conway.Foto: Matt Rourke / AP TT NYHETSBYRÅN

Deltog i stämning mot Bill Clinton

George Conway fanns också med bland de advokater som representerade Paula Jones, tidigare anställd av delstaten Arkansas, som stämde Bill Clinton för sexuella trakasserier under tiden han var president.

Clinton och Jones nådde till slut – efter fyra år – en överenskommelse där den tidigare presidenten betalade Jones 860 000 dollar, närmare 7,6 miljoner kronor.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag