Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Containerbrand ska ha spridit sig till förskola

Branden i Nyköping ska ha startat i containrar – hotar skola.
Branden har spridit sig till en förskola.Foto: PONTUS STENBERG / PONTUS STENBERG
Branden har spridit sig till en förskola.Foto: Läsarbild
Foto: Google maps

Räddningstjänst, polis och ambulans har larmats till en kraftig containerbrand i Nyköping – som spridits till en förskola som ligger intill. 

– Med all säkerhet är det någon som har tänt på två sopkärl. Från kärlen har det spridit sig via något plank till fasaden på förskolan, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef på räddningscentralen. 

Larmet om branden kom in vid 20.20 på onsdagen. Branden startade i två containrar och spred sig sedan till en förskola intill. 

– Förskolan är formad som bokstaven E, det brinner på den övre flygeln plus hela ryggen, om man får uttrycka sig så. Det som vi försöker göra nu är att begränsa branden till förskolan. Det ligger en annan skola alldeles i närheten, 20 meter från ryggdelen på bokstaven E, säger Lars-Åke Stevelind operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län. 

Stora resurser på plats

Räddningstjänsten har stora resurser på plats. 

– Vi har styrkor från Nyköping, heltid och deltid, vi har Trosa och vi har Järna på plats. Och vi har även ledningssystem skickat från Lindvreten. Kommunen och fastighetsansvarig är kontaktade, säger Lars-Åke Stevelind. 

Släckningsarbetet kommer kräva en omfattande insats. 

– Med tanke på att vi har en fullt utvecklad brand i delar av byggnaden kommer nog större del av natten, och även med all säkerhet förmiddagen i morgon, också gå åt till att hantera det här, säger Lars-Åke Stevelind. 

Även ambulans och polis är larmade till platsen. 

Polisen har satt upp avspärrningar kring brandplatsen för att allmänheten inte ska komma för nära. 

Så ska du agera vid en brand

Viktigast att tänka på – steg för steg.

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.