Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Comeys utspel: Trump måste besegras 2020

Den förre FBI-chefen vädjade under söndagen till väljarna att rösta bort Trump i presidentvalet 2020. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
”Läckande James Comey måste ha slagit ett rekord i vem som ljugit mest för kongressen på en dag” twittrade Donald Trump under söndagen.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Den förre FBI-chefen James Comey går till hårt angrepp mot Donald Trump.

Han ber nu väljarna att avsluta Trumps presidentskap med en ”jordskredsseger” för den som blir hans motståndare 2020.

– Jag förstår att demokraterna har viktiga debatter nu om vem som ska bli deras kandidat, men de måste vinna. De måste vinna, säger han enligt CNN. 

Inför en publik i New York på söndagen bad James Comey demokraterna att sätta sina ideologiska skillnader åt sidan och nominera den person som är bäst lämpad att besegra Trump i valet 2020.

– Vi måste alla använda varje andetag vi har för att försäkra oss om att lögnerna tar slut den 20 januari 2021, säger James Comey på söndagen.

Trump om James Comey: ”Slagit rekord i att ljuga”

Angreppet mot Donald Trump kommer bara timmar efter att presidenten i sin tur attackerat Comey i flera tweets och påstått att Comey ljugit i sitt vittnesmål på fredagen.

”Läckande James Comey måste ha slagit ett rekord i vem som ljugit mest för kongressen på en dag”, skrev Donald Trump, och påstod i en annan tweet att Comey vid 245 tillfällen sagt till utredarna att han ”inte visste, inte kunde erinra sig eller inte kunde komma ihåg” saker när han blev tillfrågad.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1071760971088228352

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1071764777679114240

James Comey om Trump: ”Har han läst klart?”

– Har han läst klart de 253 sidorna? säger Comey och skrattar när han får frågor om Trumps twittrande, men blir sedan allvarligare:

– Jag rycker på axlarna och ler och skrattar ibland åt det och sen reagerar jag på nytt, över min egen stela reaktion. Vi måste påminna oss själva om att USA:s president offentligt påstår att folk begår brott och att de borde sitta i fängelse, säger James Comey till CNN.

Hyllar Obama: ”Den bästa lyssnaren”

Den förre FBI-chefen har desto mer gott att säga om Barack Obama.

– Jag slogs av att Barack Obama är den bästa lyssnaren som ledare jag någonsin har sett och att Donald Trump är den värsta jag någonsin sett, säger Comey till CNN.

James Comey fick sparken av Trump som FBI-chef i maj 2017. Det är inte första gången han går till angrepp mot presidenten. I april påstod han att Trump behandlar kvinnor som ”köttstycken” och sa att han är ”moraliskt olämplig att vara president”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.